Hangsúlyosabb lesz a kreatív munka a robotika alkalmazásával

 

A munkaerőpiac helyzetét tekintve fontos a generációk elemzése, az eltérő korosztályok ugyanis eltérő felkészültséggel és munkahelyi igényekkel rendelkeznek. Az Óbudai Egyetem Állásbörzéjén az M1 Forint, fillér című műsorának stábja jövőbeli munkahelyükkel szemben támasztott elvárásaikról kérdezte a fiatalokat.

A megszólaló diákok mindegyike kiemelte a versenyképes fizetést, valamint elvárásként megemlítették a kollégák kedvességét és a munkahely elhelyezkedését is.

A cégek igényeihez igazítja képzéseit az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetemen csaknem tizenegyezer hallgató tanul. Az intézmény rendkívül nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre, jelenleg 350 céggel működik együtt. Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese elmondta, hogy szakképzési és szakmérnöki programjaikkal is segítik a hallgatókat, és a cégek által támasztott igényekhez illesztik hozzá az egyetem képzési programját – fogalmazott.

A fiatalok elhelyezkedését több tényező is segítheti. A szakképzett munkaerőt a kis cégektől a multinacionális cégekig mindegyik keresi és várja – erősítette meg Kuti János, az Óbudai Egyetem Nonprofit Zrt. ügyvezetője.

Elmondta: a multinacionális cégek szeretik a magyar munkaerőt. Úgy véli, hogy az Óbudai Egyetem képzései jók, különösen műszaki és informatikai területen, amelyet kiválónak minősített. Kuti ismertette: időnként 22–25 ezer betöltetlen informatikai állás van Magyarországon, és szintén sok mérnöki állás is betöltetlen.

A robotika térnyerésével jobb lesz az élet?

A műszaki szakok is szerteágazó területeket takarnak. A robotika például nagyon izgalmas, kihívásokkal teli szakma a fiataloknak.

Úgy érzem, hogy a robotika által egy jobb világ teremthető – hangsúlyozta Laboda Krisztián, a Kuka Global szoftverfejlesztés R&D üzletágának csapatvezetője, majd kifejtette: elterjedt az a gondolat, hogy a robotok elveszik a munkát az emberektől. Ennek jobb megértéséhez fel kell tenni a kérdést, hogy milyen munkát is vesznek el?

(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A robotok – egyelőre – nem a kreatív munkaköröket válthatják ki (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Laboda úgy véli, robotokkal három típusú munkát váltanak ki: a monoton feladatokat, a veszélyes foglalkozásokat – mint például a flexelés, hegesztés, nagy súlyok emelése, esetleg hűtőházi állás, amik klasszikusan az egészségre veszélyesek, valamint a piszkos munkákat.

Emlékeztetett: a Liszt Ferenc reptéren takarító robotok bevezetését tervezik. A csapatvezető hisz abban, hogy az embereket kreatív munkák felé terelve egy boldogabb élet érhető el.

Hiányszakmák, amelyeket a robotika nem válthat ki

Léteznek azonban olyan szakmák, amelyeket a még csak pályaorientációs szakaszban lévő hallgatók első hallásra nem biztos, hogy be tudnak azonosítani. Ilyen lehet például a villamosenergia-ipari védelmekkel és automatikákkal foglalkozó terület.

Ezeket a készülékeket az utca embere nem látja. Maximum annyit érzékelhet belőle, ha például villámcsapás vagy bármi más zárlat esetén hirtelen lekapcsolódik a távvezeték, majd utána visszakapcsol egy adott idő után – azok nagy valószínűséggel mi voltunk – fogalmazott Erdős Péter, a Protecta Hungary alkalmazástechnikai mérnöke.

A BKV járműparkja is folyamatos karbantartást, átalakítást, érdekes kihívásokkal teli feladatokat tartogat. A cégnél folyamatos a munkaerő-felvétel. Kiss András, a BKV Vasúti Járműjavító Kft. műszaki és termelést előkészítő főosztályvezető-helyettese elmondta: munkaerőhiány van, elég nehéz jó szakembert találni, illetve a cég mérnökei magas átlagéletkorral rendelkeznek, közel vannak a nyugdíjhoz. Szeretnének a meglévő mérnökeik mellé friss diplomásokat felvenni, hogy mire az idősek nyugdíjba mennek, a fiatalok át tudják venni a helyüket – fogalmazott.

A kormány kiemelten segíti a felsőoktatási intézmények és gyakorlatot biztosító vállalkozások partnerségét. A cél az, hogy minél több fiatal szerezzen gyakorlati tapasztalatot már a tanulmányai alatt is.

A címlapfotó illusztráció.