Szeretünk üdülni: útra kelünk mindenszentekkor is

 

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4,5-szeres lesz a belföldi vendégforgalom a hosszú hétvégén a Szállás.hu előrejelzésre alapján. Úgy tűnik, hogy az ünnepet egyre inkább meghonosítják a szállásadók, akik tökfaragással, jelmezversennyel, szellemtúrával készülnek. A foglalások zömét Heves, Borsod és Zala megye zsebelte be, és nemcsak többen, de többet is költünk majd.

Útra kelünk mindenszentekkor is: átlagosan 2,1 éjre foglaltak szálláshelyet a vendégek a Szállás.hu adatai szerint. Az idén sorban a nyolcadik hosszú hétvégén az átlagos foglalási érték 57 ezer forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg az ilyentájt jellemzőt. A Szép-kártyás fizetést megjelölők aránya mintegy 15 százalék, ők valamivel többet, csaknem 73 ezer forintot fizetnek ki átlagosan szállásra.

 

 

„A forgalom négy és félszerese lesz egy átlagos novemberi hétvégéhez képest, és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – mondta Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere. Ráadásul az őszi szünet is egybeesik a hosszú hétvégével, ami a családosoknak is kedvez: átlagosan 3,2 fő elszállásolásával kalkulálhatnak a szállásadók foglalásonként.

Töklámpás - MTI - Varga György

A szállásopciók és a wellness mellé elvarázsolt programokkal és tökös fogásokkal készülnek a szállásadók (Fotó: MTI/Varga György)

A belföldi úti célok népszerűbbek: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a dömpingre. A főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, és nagy lesz a forgalom Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz felé is. Megyéink közül Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala az abszolút nyertesek, a foglalások harmada valamelyikükbe szól.

Bővebben a témáról itt olvashat.