Kiválósági díjat kapott egy családi vállalkozás

 

A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseiért K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott a Bio-Fungi Kft., amely a környezetében élők egészségmegőrzésében aktívan részt vesz.

Iskolai gombatermesztő ládák kihelyezése, rózsaszín tálcás felhívás a rákszűrés fontosságára és hátrányos helyzetű családok támogatása – csupán néhány programelem Magyarország legnagyobb gombaipari vállalkozásától, a Bio-Fungi Kft-től. A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseiért K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott cég a fentieken túl a vállalat környezetében élők egészségmegőrzésében is aktívan részt vesz, megmutatva, hogy mi mindenre képes a termesztett gomba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint hazánkban 18-20 nagyobb és 300-400 kisebb gombatermesztőt tartanak nyilván, amelyek összesen mintegy 4500 főt foglalkoztatnak. Az ágazatban komoly gazdasági potenciál rejlik, hiszen a zöldség-gyümölcsök közül a gomba az egyik, amelyet Magyarország export színvonalon tud előállítani. A hazai gombatermesztés az elmúlt évtizedben dinamikus bővülésnek indult: a tíz évvel ezelőtti 18 ezer tonnás éves mennyiség 2016-ban már 30 ezer tonnára duzzadt, és az éves egy főre eső gombafogyasztás is lassú növekedésnek indult az elmúlt pár évben.

Az ágazat további fejlődését olyan cégek határozhatják meg, mint a legmodernebb gombafarmmal rendelkező, családi tulajdonú Bio-Fungi Kft., Magyarország egyik vezető gombaipari vállalkozása. A vállalat szerint a sikeres cégeknek nemcsak a közvetlen, de a távolabbi közösségek és a környezet igényeire is tekintettel kell lennie, ezért a vállalat számára kiemelkedően fontos a társadalmi felelősségvállalás.

Bővebben a témáról itt olvashat.