Bankszimulációban mérték össze tudásukat

 

A Budapesti Corvinus Egyetem háromfős csapata – Martos Áron, Verebélyi Miklós és Horváth Zsófia – nyerte a BANKSIM 30 címmel indított országos bankszimulációs vetélkedő döntőjét.

A BANKSIM 30 országos bankszimulációs vetélkedőt a gazdasági felsőoktatási intézmények hallgatói számára – az ERSTE Bankkal karöltve – a fennállásának 30. évfordulóját 2018 júniusában ünneplő Bankárképző szervezte.

A megméretésre 66 diák nevezett az ország számos felsőoktatási intézményéből, a Corvinustól a Szegedi Tudományegyetemig, az ELTÉ-től és a BME-től a Miskolci Egyetemig egyaránt. A verseny on-line fordulójában a háromfős csapatok egy szimulált, európai középméretű bank vezetőiként valós menedzsmentproblémákkal szembesültek, miközben a kialakított stratégiával össz¬hangban lévő, komplex üzleti döntéseket kellett meghozniuk egy versenyző piaci környezetben. A verseny döntőjébe jutott, legjobb öt csapat pénteken a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. székházában mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai Király Júlia, a KBC Group igazgatósági tagja, Harmati László, az Erste Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese és Kálmán Tamás, az MFB Zrt. Digitális Platform Projektjének vezetője voltak.

Bővebben a témáról itt olvashat.