Varga Mihály: A Csillaghegyi Strandfürdő fejlesztése turistákat vonz a fővárosba

 

Budapest turisztikai vonzerejét növeli a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda fejlesztése - mondta Varga Mihály a 3,5 milliárd forintos beruházás sajtóbejárásán Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter, aki Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője is kiemelte, az elmúlt években tíz százalék felett bővült a turizmus, döntően a belföldi idegenforgalomnak köszönhetően, de emelkedett a külföldi vendégek száma is.

A várhatóan nyár elejére elkészülő, harmadik kerületi kibővített strand pedig valódi látványosság lesz a meglévő fővárosi fürdőkapacitások mellett – hangsúlyozta Varga Mihály. A strand bővítése jól illeszkedik a többi harmadik kerületi fejlesztés sorába – mondta, ezek közül az Árpád Gimnáziumhoz kapcsolódó beruházás folytatását, az Óbudai Egyetem kollégiumának építését, a Márton Áron Szakkollégium felújítását és a Békásmegyeri piac fejlesztését emelte ki.

Tarlós István főpolgármester a sajtóbejáráson elmondta, a beruházás költségeinek zömét, 3,1-3,2 milliárd forintot Budapest finanszírozza, miközben az áramellátást biztosító napelemes rendszer működéséhez a kormányzat segítségével 300 millió forintnyi európai uniós támogatáshoz jutottak.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a jelenleg is működőképes három medence mellett tizenegy új épül, amelyek közül az egyik alkalmas lesz versenyek megszervezésére is, de lesz sósvizes-, tan- és babamedence is – tette hozzá.

A hatszintes új strandépületen belül külön wellness részleget, illetve vendéglátói szintet alakítanak ki, a fürdő vonzerejét növeli majd a két tagból álló, egész évben nyitva tartó csúszdapark is – részletezte Tarlós István. Kitért arra is, hogy hatszáznál több ember fürödhet egyidejűleg majd a megújult strandon, amely napi szinten nagyjából 1500 látogatót lesz képes fogadni.

A Csillaghegyi strand Budapest valószínűleg legkorszerűbb, legmodernebb és leglátványosabb strandja lesz – összegezte a főpolgármester. A Római strand után a Csillaghegyi a főváros legrégebbi strandja. A strand honlapján található információk szerint a budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi a legnagyobb.