Aktuális

Putyin: Tudjuk, hogy iszlamisták követték el a terrortámadást, kérdés, ki volt a megrendelő

12 éve öntötte el a vörösiszap Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet

A NASA Földmegfigyelő műholdja által készített 2010. október 9-i felvétel a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti sérült zagytározójáról (lent, jobbról) és környékéről. (Fotó: MTI/EPA/NASA)
Vörösiszap borítja az ipari katasztrófa által sújtott Veszprém megyei Kolontár utcáit 2010. október 6-án. (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójának átszakadt gátja. 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki a gátszakadás miatt (Fotó: MTI/Varga György)
Tűzoltó gázol a vízben Devecseren, miután Ajkán átszakadt az iszaptároló gátja, és az erősen mérgező iszap elérte a települést. A víz rendkívül erős, 13 pH értékű lúgot tartalmazott (Fotó: MTI/Nagy Lajos)
Háztetőn ülő emberek várnak kimentésükre Devecseren, miután Ajkán átszakadt az iszaptároló gátja, és az erősen mérgező iszap elérte a települést (Fotó: MTI/Nagy Lajos)
Munkagéppel mentik az embereket Devecseren, miután Ajkán átszakadt az iszaptároló gátja, és az erősen mérgező iszap elérte a települést (Fotó: MTI/Nagy Lajos)
Tűzoltók lemossák a helyiekről az erősen lúgos folyadékot Devecseren, miután Ajkán átszakadt az iszaptároló gátja, és az erősen mérgező iszap elérte a települést (Fotó: MTI/Nagy Lajos)
Devecser, 2010. október 4. Tûzoltók lemossák a helyiekrõl az erõsen lúgos folyadékot Devecseren, miután Ajkán átszakadt az iszaptároló gátja, és az erõsen mérgezõ iszap elérte a települést. A víz rendkívül erõs, 13 pH értékû lúgot tartalmaz. MTI Fotó: Nagy Lajos
Egy kimentett kutya Devecseren (Fotó: MTI/Mohai Balázs)
Rengeteg ház udvarát temette be a veszélyes hulladék, többen lapáttal próbáltak megszabadulni tőle. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)
Megrongálódott ház Kolontáron (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Lakatos Dezső sétál a vörösiszappal elöntött kertjében Devecseren, miután a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki gátszakadás miatt (Fotó: MTI/ Kovács Tamás)