Rendkívüli

Az aggasztó hírek után bejelentést tett Károly királyról a palota

Példaértékű a budajenői késő barokk Magtár felújítása

A felújított Magtár műemléképület (részlet) Budajenőn 2018. február 6-án. Magtár átépítését Csóka Balázs építészmérnök tervezte, az épület történetéhez kapcsolódó kutatási munkát Szekér György végezte. A kőrestaurátori feladatokat Kovács Attila és Sax László, a műemlék-felügyelői munkát Klaniczay Péter látta el (MTI-fotó: Mohai Balázs)
(MTI-fotó: Mohai Balázs)
A település kulturális és közösségi életének fontos szereplőjévé váló késő barokk stílusú műemléképület felújításának második ütemében ifjúsági- és zarándokszállást alakítottak ki (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A harmadik ütemben egy állandó kiállítás fogja bemutatni a Kárpát-medencei nemzetiségek, többek között a németek útját (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A felújított Magtár műemléképületben kialakított ifjúsági- és zarándokszállás konyhája Budajenőn (MTI-fotó: Mohai Balázs)
Eredeti tartógerenda a felújított Magtár műemléképületben kialakított ifjúsági- és zarándokszállás belső terében (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A negyedik ütemben pedig megújul majd a Magtár környezete is (MTI-fotó: Mohai Balázs)
Eredeti tartógerenda a felújított Magtár műemléképületben kialakított ifjúsági- és zarándokszállás belső terében Budajenőn (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A felújított Magtár műemléképületben kialakított ifjúsági- és zarándokszállás (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A felújított Magtár műemléképületben kialakított ifjúsági- és zarándokszállás Budajenőn (MTI-fotó: Mohai Balázs)
A felújított Magtár műemléképület (részlet) Budajenőn (MTI-fotó: Mohai Balázs)
Budai István polgármester a felújított Magtár műemléképületben Budajenőn. Magtár átépítését Csóka Balázs építészmérnök tervezte, az épület történetéhez kapcsolódó kutatási munkát Szekér György végezte. A kőrestaurátori feladatokat Kovács Attila és Sax László, a műemlék-felügyelői munkát Klaniczay Péter látta el (MTI-fotó: Mohai Balázs)
(MTI-fotó: Mohai Balázs)
A település kulturális és közösségi életének fontos szereplőjévé váló késő barokk stílusú műemléképület felújításának második ütemében ifjúsági- és zarándokszállást alakítottak ki. A harmadik ütemben egy állandó kiállítás fogja bemutatni a Kárpát-medencei nemzetiségek, többek között a németek útját. A negyedik ütemben pedig megújul a Magtár környezete (MTI-fotó: Mohai Balázs)