Baleset

Felborult egy kamion az M5-ön, óriási torlódás várható

Nem enged a kánikula, megdőlhet ma a melegrekord

| Szerző: hirado.hu
Csütörtökön sok napsütés és 37-38 Celsius-fokos, rekkenő hőség várható, helyenként gomolyfelhőkkel. Megdőlhet a 38,5°C-os napi melegrekord is, amelyet a Hajdú-Bihar vármegyei Szerepen mértek 1922-ben.

 

Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton – írják a HungaroMet  honlapján.

A szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek.

(forrás: Hungaromet)

A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30-33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek. Főként

a déli óráktól kezdődően nagy területen ismét kedvezőek lehetnek a feltételek helyi, rövid életű zivatarok képződéséhez, legalacsonyabb valószínűséggel a délnyugati megyékben.

A cellákat viharos széllökés (60-80 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), kisebb szemű jég és intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan – nagyobb eséllyel a középső tájakon – ennél több is) kísérheti. Estére a zivatarok számossága határozottan csökkenhet, de északon, északkeleten, esetleg a nyugati határszélen még ekkor is előfordulhat dörgés-villámlás.

(forrás: Hungaromet)

Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiemelt kép: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még