Aktuális

BKK: Pályakarbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése szombattól

Toroczkai László: Új európai pártcsaládot alapít szövetségeseivel a Mi Hazánk Mozgalom

„Ma Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot” – jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke a közösségi oldalán szerdán.

Toroczkai László, az X-en közzétett üzenetében úgy fogalmazott: „olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját.”

Közölte: az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tették le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal megerősítették.

„Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni” – tette hozzá üzenetében a pártelnök.

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt szerdán jelentette be, hogy elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben. A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. A frakcióban az AfD mellett a Mi Hazánk Mozgalom, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni.

Kiemelt kép: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, EP-listavezetője. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még