Aktuális

BKK: Pályakarbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése szombattól

Szijjártó Péter: Törökországra most is számíthatunk a béke-erőfeszítések tekintetében

Megállapodtunk, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradunk és egyesítjük erőinket, hogy a nemzetközi szervezetekben is végre lehessen beszélni a békéről, ne csak a háborúról – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel.

Törökországra most is számíthatunk a béke-erőfeszítések tekintetében – erről írt a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

„Az Ukrajnában zajló háború során egyetlen ország tudott eddig sikeresen közvetíteni, és ez Törökország volt, nekik köszönhetően jött létre korábban a gabonamegállapodás.

Megállapodtunk, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradunk és egyesítjük erőinket, hogy a nemzetközi szervezetekben is végre lehessen beszélni a békéről, ne csak a háborúról.”

Ha manapság valaki a békéről vagy a béke szükségességéről beszél a nemzetközi szervezetekben, akkor azonnal megbélyegzik, és ennek a gyakorlatnak véget kell vetni – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Hidegháborús hangulat uralja a világpolitikát

Magyarország a NATO csúcstalálkozóján is az ukrajnai tűzszünet és a béketárgyalások mielőbbi megkezdése mellett fog érvelni, ugyanis ha nem sikerül gyorsan véget vetni a háborúnak, akkor brutális eszkalációs veszéllyel kell szembenézni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban, számolt be róla az M1 Híradója.
A tárcavezető a NATO-csúcstalálkozóra érkezve arról beszélt, hogy a katonai szervezet az egyik legnehezebb időszakát éli, hiszen újra a hidegháborús hangulat uralja a világpolitikát.
„A helyzet az, hogyha nem sikerül gyorsan véget vetni a háborúnak, akkor egészen durva, brutális eszkalációs veszéllyel nézünk szembe. Sajnos a háború továbbterjedésének esélye is napról napra nő. Ezért most kulcsfontosságú ez a NATO-csúcstalálkozó. Mi azzal a céllal jöttünk Washingtonba, hogy a tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése mellett érveljünk”
 – szögezte le Szijjártó Péter.

Ajánljuk még