Aktuális

Több embert elfogtak a budapesti rendőrök a BKV járművein és a megállók környékén

Miniszterelnökség: Péntekig pályázhatnak a kistelepülések út, híd, járda és kerékpárút építésére, felújítására

Július 12-ig, péntekig pályázhatnak a kistelepülések út, híd, járda és kerékpárút építésére, felújítására – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar falu program részeként az ötezer lélekszámú vagy az alatti települések pályázhatnak út, híd, járda és kerékpár forgalmi létesítmény építésére és felújítására. A pályázat keretösszege 5 milliárd forint.

A pályázatok a Magyar Államkincstár felületén keresztül, elektronikus úton nyújthatók be, és a pályázat benyújtását a megadott időpontig le kell zárni az elektronikus rendszerben.

A tájékoztatás szerint út, híd és kerékpárút létesítésére vagy felújítására 45 millió forintra lehet támogatást igényelni, járdafejlesztésre 10 millió forintot.

A beruházást a pályázati kiírás közzétételének napjától legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. november 13-ig be kell fejezni; egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be – írták.

A Magyar falu program célja a kistelepülések népességmegtartó erejének, valamint az ott élők életszínvonalának növelése. Öt év alatt több mint 1100 milliárd forinttal támogatta a kormány a programon keresztül az ötezer lélekszám alatti településeket, fókuszálva a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, a mostani pályázati kiírás keretével együtt több mint 370 milliárd forint értékben – közölte a Miniszterelnökség.

Ajánljuk még