Megrázó

Karambolozott egy iskolabusz Dél-Afrikában, 17 gyermek elhunyt

Illegális dohányterméket és e-cigarettákat talált a NAV egy Békés vármegyei nő házában

Nagy mennyiségben zárjegy nélküli cigarettát, elektromos cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy Békés vármegyei nő házában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

A vámhivatal az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a pénzügyőrök érkezéskor felszólították a lakóház tulajdonosát, hogy amennyiben az ingatlanon igazolatlan eredetű jövedéki termék van, azt önként adja át.

A nő együttműködött, a NAV munkatársait egy tárolóhoz kísérte, ahonnan 1312 doboz zárjegy nélküli cigaretta, 168 „különféle ízesítésű” e-cigaretta és több mint húsz kilogramm finomra vágott fogyasztási dohány került elő.

Az asszony elismerte, hogy mindegyik termék az övé, de ezzel kapcsolatban többet nem volt hajlandó elárulni – tudatta a NAV.

A pénzügyőrök a több mint 11 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető akár tízmillió forint bírságra is számíthat – jelezték a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még