Időjárás

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Elképesztő a hőség és ez még csak fokozódni fog

Az ország középső és déli részén a legmagasabb, piros figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet a 29 fokot is meghaladhatja. Az ország többi részén pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben. A következő napokban még melegebb lesz, pénteken akár 40 fok is lehet.  

Az elmúlt napokhoz hasonlóan, ma is országszerte sokan vannak a strandokon. A Híradót Sopronból tudósító Bencsik Ildikó elmondta, hogy a városban sokan hűsölnek a strandon ebben a pokoli a hőségben.

39,9 fokot mutat a hőmérő, rengetegen választották a hűsítő medencét, többen viszont az árnyékos helyekre húzódtak a déli órákban. Nagyon pirít a nap, nagyon meleg van. Aki most vakációzik, annak ez élvezetes, aki dolgozik annak kevésbé. Aki teheti, igyon rengeteg folyadékot, menjen klimatizált helyiségbe vagy a strandra – javasolta Bencsik Ildikó.

Zalaegerszegen 36,5 fokot mutatott a hőmérő szerda kora délután.

„Mindenkinek azt javasoljuk, hogyha közlekednie kell a városban, azt csak az árnyékos oldalon tegye” – hangsúlyozta a Híradót Zalaegerszeg főteréről tudósító Frauenhoffer Márta, aki felidézte, hogy a párakaput már a nyár elején beüzemelte Zalavíz Zrt. Zalaegerszeg főterén.

Nagyon sokan térnek be a párakapu alá,

ugyanis a hűsítő pára kellemes érzetet kelt a járókelőkben, és rengetegen pihennek meg az árnyékot adó fák melletti padokon is.

A város több pontján létesítettek ivókutakat, legutóbb például a dísztéren. Mindenképpen azt tanácsolják az orvosok, hogy

nagyon sok folyadékot fogyasszunk, lehetőleg ivóvizet ezekben a napokban.

Emellett az intézményekben, a nyári táborokban is vannak már párakapuk, az óvodák, bölcsődék udvarán is előszeretettel használják a gyerekek – sorolta Frauenhoffer Márta, aki szerint a kánikulát a városban párásítással lehet kibírni, de aki teheti, az mindenképpen vonuljon klimatizált helyiségbe, mert ott a legkellemesebb ebben a kánikulában.

Ajánljuk még