Megrázó

Karambolozott egy iskolabusz Dél-Afrikában, 17 gyermek elhunyt

Bali Tamás: Büszkének kell lenni a Magyar Honvédség ejtőernyős csapatára!

A magyar katonák nagyon jó eredményt értek el az ejtőernyős világbajnokságon: egyéni célbaugrásban második lett Varga Tamás zászlós, illetve csapat célbaugrásban harmadik helyezést értek el a magyarok – mondta Bali Tamás dandárparancsnok szerdán Szolnokon az MTI-nek, a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős világbajnokság elismerés-átadó ünnepségén.

Ez a „királykategória”, és ha ezt nézzük, büszkének kell lenni a magyar csapatra – fogalmazott.

Bali Tamás elmondta: harmincöt nemzet vett részt a világbajnokságon, a csapatok mindent megtettek annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjék el. Kiemelte: nagyon komoly verseny folyt mindhárom – célbaugrás, stílusugrás és formaugrás – versenyszámban.

Szolnok, 2024. július 10. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja célba ugrik a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős világbajnokságán a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren 2024. július 10-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Megjegyezte: a kínaiak és a németek kimondottan jól szerepeltek a vb-n, míg formaugrásban – ami egy csapatsportág – a katariak és az amerikaiak nagyon szép teljesítményt nyújtottak.

A repüléseket és a versenyt a magyar haderő helikopterei biztosították, és sérülés nem történt.

Első helyezést ért el a német Samuel Wallrath junior vegyes stílusugrásban, a német Tatjana Gustke női stílusugrásban, a szintén német Elischa Weber férfi stílusugrásban.

A dobogó legfelső fokára állhatott a svájci Lukas Zwicker junior vegyes egyéni célbaugrásban), a kínai Jao Hsziao női egyéni célbaugrásban, valamint a német Stefan Wiesner férfi egyéni célbaugrásban).

Utóbbi kategóriában a magyar Varga Tamás zászlós második helyezést ért el.

Szolnok, 2024. július 10. Versenyzők célba ugrás előtt a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős világbajnokságán a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren 2024. július 10-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Formaugrás kategóriában első lett a dél-koreai női, illetve a belga férfi csapat. A célbaugrásban a kínai női, és a cseh férfi csapat diadalmaskodott, utóbbi számban a magyarok bronzérmet szereztek.

A legközelebbi vb-t két éve múlva Spanyolországban rendezik.

Kiemelt kép: Szolnok, 2024. július 10. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja célba ugrik a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős világbajnokságán a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren 2024. július 10-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még