Aktuális

Benyújtotta lemondását a francia miniszterelnök

Megöltek egy férfit a III. kerületi lakásában, a rendőrség három gyanúsítottat letartóztatott

Emberölés gyanúja miatt őrizetbe vettek három embert, a feltételezett elkövetők múlt csütörtökön III. kerületi lakásában bántalmaztak egy férfit, aki belehalt sérüléseibe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfő reggel a police.hu-n.

Azt írták, hogy a feltételezett tetteseket vasárnap fogták el a III. és a VII. kerületben. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása, míg egy 49 éves férfit súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A közlemény szerint egy III. kerületi lakóházból július 4-én 17 óra 50 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy ott lakó férfit holtan találtak.

A helyszíni szemlekor a rendőrök megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során felmerült az emberölés gyanúja, ezért a további eljárás emberölés miatt folytatódik – írták.

A békásmegyeri emberölés ügyében tartott sajtótájékoztatóján a BRFK közölte, hogy a 36 éves férfi és a nő beismerő vallomást tett, a másik férfi tagadta bűnösségét.

 

Ajánljuk még