Aktuális

Ma fél 10-től Kormányinfó!

Magyar Nemzet: A tanúvallomások alapján lopást vagy rablást is elkövethetett Magyar Péter

A garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett Magyar Péter a diszkóbotránya során – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezt a gyanút újabb információk, elsősorban tanúvallomások erősítik. Közben a Tisza Párt alelnöke megpróbálja megváltoztatni a múltját, egy vele készült beszélgetésen a gyerekeire fogta, hogy miért a Fideszre szavazott 2022-ben. Noha a kétharmados eredmény ismeretében önfeledten bulizott a kormánypárt eredményváróján két évvel ezelőtt.

Szemtanúk beszámolója szerint Magyar Péter erősen ittasan bulizott egy fővárosi szórakozóhelyen két hete. A Ripost akkor azt közölte: az ellenzéki politikus több emberbe is belekötött, illetve nőket zaklatott.

A történtekről a helyszínen több videófelvétel is készült. Később a Magyar Nemzet azt is megírta:

Magyar az egyik vendég kezéből erőszakkal vette ki a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a készüléket bedobta a Dunába.

A lap szombati cikkében kiemeli: újabb információk erősítik a gyanút, hogy Magyar Péter a garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett. A rendőrség ugyanis tanúként hallgatta ki azt a férfit, akitől a Tisza Párt alelnöke elvette a mobilját, zsebre tette és elsétált vele. Az ezt követő szóváltás során – a sértett állítása szerint – a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították, a készülékről pedig – amit a hatóságok megtaláltak – sikerült lementeni a tárolt videófelvételeket, amelyeket a nyomozás során felhasználnak.

A rendőrség a lap információi szerint kihallgatott a buliban részt vevő két 19 éves tanulót, valamint a biztonsági személyzet két tagját is. A diákok vallomásukban azt mondták: látták, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába. Egyikük megjegyezte: a politikus óvatosan, „sunyiban” dobta a vízbe, hogy ne látszódjon. Arról is beszámoltak, hogy Magyar és egyik társa – Radnai Márk színész, a Tisza Párt rendezvényeinek főszervezője – többször mondták a sértett férfinak, adjon egy elérhetőséget és kártalanítani fogják.

Közben Magyar Péterről az is kiderült, hazudott politikai múltjáról. Egy, a TV2 birtokába került felvételen az látszik, hogy a Fidesz 2022-es eredményváróján önfeledten táncol, miután a kormányzópártok negyedik alkalommal arattak kétharmados győzelmet az országgyűlési választáson.

Februárban a Partizánnak ő maga is úgy fogalmazott, hogy aznap örült. Azt is hangoztatta, nem tervez magának politikai karriert.

Néhány hónappal később egy pódiumbeszélgetésen viszont már így emlékezett vissza a két évvel ezelőtti Fidesz-KDNP győzelemre: „A ’22-es választás az már tényleg olyan volt, hogy én ott orrbefogva akartam szavazni…”

Azt is állította, hogy a gyerekei szavaztak helyette. „Először a kutyapártra szavaztam volna, csak a gyerekeim bejöttek velem, és ők azt mondták, hogy ezt nem lehet, hogy ha az anyukájuk kormánytag, úgyhogy behúzták helyettem az x-et a Fideszre.”

Magyar Péter letagadja a múltját – emlékeztetett rá pénteken a Magyar Nemzet. A lap összeállításban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Tisza Párt alelnöke alig néhány hónapos pályafutását folyamatos önellentmondás jellemzi. Példaként az ep-mandátummal kapcsolatban tett nyilatkozatait emelték ki, amikkel végül saját magát hazudtolta meg.

„…én fogom vezetni a listát, de én nem fogok kimenni Brüsszelbe, ezt megígérhetem…”

„…felveszem az európai parlamenti mandátumot…”

Magyar Péter ugyanis a választások után 10 nappal már az Európai Parlament épülete mellől posztolt.

Korábbi kijelentéseivel ellentétben a fotóhoz azt írta: Hello Brüsszel!

Ajánljuk még