Aktuális

Nagy Márton: Azonnali beavatkozásra van szükség a légiközlekedésben!

Schiffer András szerint nevetséges, amit Gyurcsány Ferenc állít

| Szerző: hirado.hu
Az LMP alapítója az ATV-ben reagált Gyurcsány Ferenc napokban közzétett videójára, melyben a DK elnöke hosszasan magyarázza, hogy miért nem ő a hibás a baloldal sorozatos vereségéért.

A baloldal számára hatalmas vereséget hozott a június 9-i választás. A DK a korábbi négy EP-mandátum helyett csupán kettőt tudott szerezni, azt is az MSZP-vel és a Párbeszéddel összefogva.

A párt árnyékkormányát ugyan feloszlatták, de a párt elnöke,

Gyurcsány Ferenc nem hajlandó lemondással vállalni a felelősséget, inkább hosszas szózatokat intéz a nyilvánossághoz, és igyekszik bizonyítani, hogy neki nincs szinte semmilyen felelőssége nincs a Fidesz–KDNP kétharmados győzelmei kapcsán.

A bukott miniszterelnök  ezúttal 15 perces videóban elemezte, hogy szerinte mi történt a 2010-es választás óta négyévenként, és azt a konzekvenciát sikerült levonnia, hogy egyedül a 2010-es kétharmadban van szerepe, bár ott is inkább Bajnai Gordonra igyekezett hárítani a felelősséget.

A későbbi bukások okaként többek között Schiffer Andrást, az LMP akkori elnökét, Vona Gábort, a Jobbik korábbi elnökét és Márki-Zay Pétert, az egyesült baloldal 2022-ben indított miniszterelnök-jelöltjét is megnevezte, sőt

azt is kijelentette, hogy a 2022-es történelmi vereségben neki aztán semmilyen felelőssége nincs.

Schiffer András korábban közösségi oldalán reagált Gyurcsány kijelentéseire: „Kedves Fletó! Ha én 2014-ben akár csak szóba álltam Vona Gáborral, olyan nácizást kaptam, hogy a fal adta a másikat.”

Az LMP alapítója azonban nemcsak a Facebookon, hanem az ATV Egyenes beszéd című műsorában is elmondta véleményét a DK elnökének szavairól. Schiffer szerint nevetséges, amit Gyurcsány állít, érdemes lenne önvizsgálatot tartania. Úgy gondolja, hogy a Tisza Párt nagyon komolyan belemart a DK szavazóbázisába, ezért

Gyurcsány „első számú feladata a báziskonszolidáció, és éppen ezért ezt a nyilatkozatát én akként értékelem, hogy valahogyan egyben kell tartani a nyájat”.

Schiffer szerint már 2018-ban is őt találták meg mindenért, akkor is ő volt a hibás, pedig addigra direkt kivonult a színről, még a megkeresésekre sem reagált, ehhez képest „kijött a végeredmény, és én lettem a hibás”. Aztán úgy folytatta: „eljött 2022, és újfent február elején én szilenciumot fogadtam.” Ahogy visszaemlékszik, az „utolsó nyilatkozatomban, már nem emlékszem, hogy hol, éppen azt mondtam, hogy

háromszor próbálták meg a nyakamba varrni Orbán Viktor kétharmadát, szerintem menni fog ez negyedjére nélkülem is. Hát ment.”

Schiffer azt mondta, hogy „emlékeztetnem kell a miniszterelnök urat arra az obskúrus félreértésre, ami miatt ő keményen felelős azért, hogy a legutolsó kétharmadba belevezették – kölcsönösen, nem csak ő – az ellenzéki tábort.

Tudniillik, nem lehet mechanikusan összeadni ellenzéki szavazókat”.

Kijelentette: „Tehát ez a csapdája ennek az egész demagóg összefogás-diskurzusnak, amibe Gyurcsány Ferenc hajszolta bele a komplett ellenzéki oldalt.”

Az ügyvédként dolgozó egykori politikus szerint azonban némi igazság is van abban, amit Gyurcsány június 9. óta állít: „Például abban, hogy nem ő kormányzott egyedül. Voltak miniszterei, voltak párttársai, voltak tanácsadói, volt egy koalíciós partnere, annak voltak szurkolói, akik azóta már más pártoknak a szurkolói.

Tetszett volna nem az SZDSZ hasznos hülyéje lenni az elmúlt húsz évben. Ez a helyzet.

Gyurcsány Ferenc nem vette észre már 2004-ben – amikor megindult a főhatalomért –, hogy akiknek gazsulál, az nem a pápai lakótelep, ahonnan ő jön. Akiknek ő gazsulál, Rózsadomb és Lipótváros népe, soha nem fogják sem őt befogadni, sem a családját. Maximum használják és kinevetik. És ennek a politikának a gyümölcse köszönt most vissza.

Gyurcsány Ferenc elárulta miniszterelnökként a baloldalt”

– véli Schiffer.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be 2011. október 22-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még