Aktuális

Peter Pellegrini: Szlovákia kész több NATO-katonát fogadni és növelni áramszállításait Ukrajnába

Gondatlanság miatt emeltek vádat egy anya ellen Hevesben

Vádat emeltek egy anya ellen, akinek gondatlansága miatt gyermeke komoly égési sérüléseket szenvedett és életveszélyes állapotba került tavaly februárban – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtök délelőtt az MTI-vel.

A vádirati szerint a 26 éves anya négy kiskorú gyermekről gondoskodott az élettársával közös lakásban, ahol szegényes körülmények között éltek. Az ingatlan fűtését két fatüzelésű vaskályha biztosította. Az egyik tavaly februárban meghibásodott, így a megrakott kályhából kicsaphattak a lángok.

A folyamatosan fennálló veszélyhelyzettel az anya is tisztában volt, de nem fordított rá kellő figyelmet, változatlanul fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyermekeit – tudatta a főügyészség.

Mint írták, így történhetett meg, hogy tavaly február 12-én este – míg a nő a mosdóban volt – hároméves kislánya testének több mint egyharmada megégett, életveszélyes állapotba került. Felgyógyulása hosszú időt vett igénybe, a sérülés nyomait egy életen át kell viselnie.

A Heves Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az anyát – olvasható a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még