Gyász

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze

Biztonsági őrök vezették ki a botrányosan viselkedő Magyar Pétert egy szórakozóhelyről, nyomozást indított a rendőrség

Botrányosan viselkedett Magyar Péter, ezért hajnalban a biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről – írta meg a Ripost. A portál szerint több szemtanú is állítja: Magyar Péter nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven viselkedett, több vendégbe belekötött, nőket zaklatott. Reagált a politikus, szerinte őt provokálták, zaklatás nem történt, azt viszont elismerte, hogy hibázott. Az ügyben a BRFK garázdaság és rongálás gyanújával indított eljárást.

Péntek hajnalban készült egy felvétel az egyik belvárosi elit szórakozóhelyen, amin a kép jobb oldalán Magyar Péter, bal oldalán pedig a politikus nyakát átfogó biztonsági őr látható. A jelenetet a Ripost tette közzé. A videón az látszik, ahogy Magyar Pétert négy őr kíséri kötöttfogásban a kijárat felé.

Verbális agresszió, obszcén beszéd, szexuális ajánlatok

– az eset kapcsán így ír a Ripost. A portál szerint Magyar Pétert péntek hajnalban azért dobták ki egy belvárosi szórakozóhelyről, mert több szemtanú beszámolója szerint nagy mennyiségű alkohol fogyasztása után órákon át agresszív és garázda módon viselkedett, hangoskodott és egyre minősíthetetlenebb stílusban beszélt.

Magyar Péter a Ripost információi szerint egymás után kötött bele a vendégekbe, köztük nőkbe is, akiknek – ahogy a portál fogalmaz – visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett. Miután ezt többen is számon kérték Magyar Péteren, a helyzet kis híján tettlegességig fajult.

A Ripost szerint

ekkor léptek közbe a szórakozóhely biztonsági emberei, akik a fenyegető helyzet súlyosságára tekintettel Magyar Péter köré gyűrűt alkotva, határozottan kivezették a politikust.

Az esetről az Index is több felvételrészletet közölt. A portál szemtanúk beszámolója alapján arról írt: Magyar Péter még a szórakozóhely előtt is balhézott. Azt kiabálta, hogy „ez fenn lesz a neten”, majd a biztonságiakkal is dulakodásba keveredett. Az Index információi szerint a balhé oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta az egyik őt videózó vendég telefonját, ami miatt a férfi feljelentést tett.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság és rongálás gyanújával indított nyomozást.

A történtek miatt Magyar Péter pénteken a közösségi oldalán kért bocsánatot.

A politikus ugyanakkor azt állította, hogy ő senkit sem zaklatott, sőt, éppen ő volt az, akit provokáltak azzal, hogy valaki felvételt készített róla.

A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott.[…] Mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – írta Magyar Péter. A politikus a bejegyzésben azt is elismerte, hogy végül kikapta a telefont a tulajdonosa kezéből.

Magyar Péterről a kampány idején is többször kiderült, hogy nem áll távol tőle a verbális agresszió. Országjárásának putnoki helyszínén készült felvételen, a mise alatt kiabált be a templomban tartózkodó polgármesternek és mikrofonnal a kezében kötött bele a hívekbe.

Mit mondott a plébános úr a templomban? Szégyelljék magukat!” – mondta nekik.

„Nem leszünk annyira békések….” – ezt pedig az újfehértói fórumon mondta, ahol arról beszélt, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésen sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések.

Azt, hogy mennyire nem azok, végül Tatabányán bizonyították be, ahol Magyar Péter szimpatizánsai, a főtéren található egyik kávézó üvegét rongálták meg.


Közben újabb részleteket közölt az éjszakai botrányról a Ripost.

A portálnak szemtanúk azt mondták: Magyar Péter odalépett egy vendéghez, aki rögzíteni akarta a történteket, és fizikai erőszakot alkalmazva elvette a telefonját, amit zsebre tett.

A Ripost szerint Magyar Péter ezután tovább folytatta a kötekedést és a nők zaklatását, miközben egyre többen határozottan felszólították, hogy hagyja abba. Az egyik ilyen szóváltás végül tettlegességgel végződött:

a szemtanúk állítják, hogy Magyar Péter ekkor megütötte az egyik vendéget.

Ezután az őrök távozásra szólították fel, és amikor nem engedelmeskedett, kivezették. Magyar Péter korábban provokációnak nevezte a történteket, az újabb információkra még nem reagált.

Kiemelt kép: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még