Aktuális

A választási irodából jelentjük: Még nincs eredménye a főpolgármester-választásnak

A választási irodából jelentjük: Még nincs eredménye a főpolgármester-választásnak

Véget ért a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolása a Nemzeti Választási Irodában. Úgy tudni, hogy több kerületben is találtak érvényes szavazatokat.

Minden híresztelés ellenére továbbra sincs győztese a vasárnapi főpolgármester-választásnak – mondta Császár Attila, a közmédia tudósítója. Hozzátette: már délelőtt, kora délután a választási bizottság és a választási iroda munkatársai újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, ezeket kigyűjtötték, és még mindig egyeztetnek arról, hogy melyik érvényes vagy melyik nem.

Eredmény pedig a bizottság ülésén fog majd eldőlni. Itt döntik el ugyanis, hogy az egyes szavazatokat miként fogja értékelni a testület – mondta.

Majd azt is elmondta, hogy hivatalosan az lett volna az elfogadott voks, ha egy x-et vagy egy plusz jelet tesz a választó az adott körbe egy jelölt mellé.

Ezzel szemben viszont nagyon sokan ezeket a szabályokat nem tartották be: volt, aki besatírozta a karikát, volt, aki a karika széléig tette a keresztet. Ezek pedig mind-mind kérdőjeles szavazatok.

Így ennek alapján nem lehet kimondani, hogy ki nyerte meg a választást.

Egy azonban biztos, hogy nagyon zárt az olló. Tekintettel arra, hogy a három jelölt közül Vitézy Dávidnak a neve többször hangzott el, mint Karácsony Gergelyé, de Grundtner András is kapott szavazatokat – fogalmazott a tudósító.

Hozzátette: így Karácsony Gergelynek a 324 szavazatos előnye nagy valószínűséggel összeolvadt, de hogy pontosan ki nyerte a választást, azt nem lehet tudni.

 

Ajánljuk még