Aktuális

Elárverezték Sisi magyar szabású bársonykabátját

Nagy pusztítást végzett a tornádó Vas vármegyében

Több száz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői viharok után. A Vas vármegyei Nardán több mint 30 épület tetőszerkezetét rongálta meg a jégesővel érkező vihar és az erős szél. A helyiek hihetetlen összefogással, együtt dolgoznak a károk elhárításán. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is komoly károkat okozott a zivatar, Miskolcon megrongálta a város röplabdacsarnokát is.

„Tornádóval csapott le a jégeső Nardán, ami nagyon nagyon szokatlan a mi éghajlati övünk alatt. A helyiek közül valaki azt mondta, az egész olyan volt, mintha egy rémálomba csöppentek volna. Két nappal ezelőtt még csodálatos porták álltak itt, de a tornádó hihetetlen pusztítást vitt véghez. Tulajdonképpen az összes lakóház valamilyen mértékig megsérült. De az autókban is károk keletkeztek,

a mellékgazdasági épületek zöme egyszerűen összedőlt, olyan diófát tépett ki gyökerestől a forgószél, amit még tulajdonos dédapja ültetett. A kár egyelőre felbecsülhetetlen.

A helyiek viszont ott segítik egymást, ahol tudják, ez példamutató” – számolt be az M1 helyszíni tudósítója.

Fotó: illusztráció/Shutterstock

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is komoly károkat okozott a vihar.  Miskolcon megbontotta az Miskolci Vasutas Sport Club sporttelepe épületének tetőszerkezetét.

A vihar Miskolcon komolyabb károkat okozott, a röplabdacsarnok lemeztető borítását leszakította és szétszórta az udvaron. Az épületet áramtalanították és megkezdték a károk felmérését, amely több millió forintos. Egyelőre úgy néz ki, hogy tetőszerkezetet augusztusra sikerül felújítani” – jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Ajánljuk még