Interjú

Orbán Viktor: A Fidesz EP-választáson még soha nem kapott ennyi szavazatot

Teljes tisztújítást tart a Jobbik

Teljes tisztújítást ír ki a Jobbik-Konzervatívok a vasárnapi választások eredményét értékelve – közölte a párt hétfő délben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a párt elnöksége az európai parlamenti (EP-) és az önkormányzati választás eredményeit értékelve hétfőn arról döntött, a lehető legkorábbi időpontra kiírja a tisztújítást, „hogy a tagok olyan vezetőket választhassanak, akik segíthetik a párt újjáéledését és sikeressé tételét”.

A Jobbik egyszázalékos eredményt ért el a vasárnapi európai parlamenti választáson, így nem nyert mandátumot a brüsszeli testületben. Gyöngyösi Márton pártelnök, a Jobbik eddigi EP-képviselője az MTI kérdésére az éjszaka azt közölte: ismét versenybe száll a pozícióért a közelgő választáson.

Az MTI a Jobbik vezetésének több tagjától úgy értesült hétfőn: június utolsó hétvégéjén tarthatják meg a tisztújítást.

Kiemelt kép: Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője (b) beszél, mellette Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten, a Hotel Astoriában 2024. június 10-én. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánljuk még