Interjú

Orbán Viktor: A Fidesz EP-választáson még soha nem kapott ennyi szavazatot

Magyar Péter szerint mostantól ők az első számú ellenzéki párt

Történelmi eredmény született – erről beszélt Magyar Péter azután, hogy pártja a legerősebb ellenzéki erő lett, és várhatóan hét képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Magyar Péterék Budapesten, a Petőfi híd budai hídfőjénél tartották eredményvárójukat, a politikus támogatóit a rakparton felállított színpad elé hívta.

A párt belső körének azonban egy rendezvényhajót béreltek ki, ahová senkit nem engedtek be, a sajtónak pedig megtiltották, hogy akár kívülről is felvételeket készítsenek a bent lévőkről.

A politikus éjjel, nem sokkal háromnegyed egy után lépett színpadra. Elsőként köszönetet mondott támogatóinak, majd gratulált a Tisza Párt mandátumot szerzett képviselőinek, illetve az egyetlen megválasztott polgármesterének, Illés Gergelynek, aki Jászapátiban győzött.

Magyar Péter ezt követően arról beszélt, hogy történelmi eredményt értek el.

„Van mire szerénynek lennünk, ami itt történt az politikai földindulás. Bárhogyan is csűrik-csavarják mi történt itt az utóbbi két hónapban, vagy inkább az utóbbi egy hónapban” – montda. 

Magyar Péter beszélt az EP-választáson gyenge eredményt elért baloldali pártokról is. Azt mondta: mától ők az első számú ellenzéki párt hazánkban. Hozzátette: a jövőben egy másfajta Magyarországot fognak építeni. Úgy fogalmazott: bebizonyítják, hogy a politika lehet szép.

 

Ajánljuk még