Aktuális

Ennyien szavaztak reggel kilenc óráig

Orbán Viktor: Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz!

| Szerző: hirado.hu
Mi a békére szavaztunk – írta közösségi oldalán a miniszterelnök. Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó leadta szavazatát az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti választásokon, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Az európai választás legfontosabb kérdése, hogy kimaradjunk-e a háborúból vagy Európa háborúba menjen – mondta Orbán Viktor, miután a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában leadta szavazatát.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a választás legfontosabb kérdése, hogy a háborút vagy a békét választjuk, erről dönthetnek ma az emberek:

„Ma meg kell nyerni Európában ezt a választást, életemben ez az első olyan európai választás, amikor azt látom, hogy van egy olyan téma, ami áthúzódik a tagállamok szinte mindegyikén. Követtem a német, olasz, francia választási kampányt, mindegyik a háborúról szólt, tehát most egy összeurópai kérdés. Ezért szerintem indokolt úgy értelmeznünk majd este a választási eredményt, minthogy az európai emberek véleményt mondtak, mondhattak a háborúról és a békéről. Ez a munka egyik fele, a másik felét az amerikai embereknek, a békét akaró amerikai embereknek kell majd elvégezniük az amerikai elnökválasztáson. És akkor lehet béke” – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Ajánljuk még