Aktuális

Ennyien szavaztak 18:30-ig

Magyar Péter: Ki fog derülni, hogy a Tisza a NER egyetlen valódi kihívója

Magyar Péter olyan eredményt vár az európai parlamenti (EP-) és az önkormányzati választásoktól, ami arra elég, hogy kiderüljön a magyar emberek számára: a Tisza Párt lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) egyetlen valódi kihívója, az a párt, amely 2026-ban le fogja váltani a kormányt.

„Bármilyen eredményt is érünk el, az valószínűleg világraszóló lesz” – fogalmazott a Tisza Párt eredményváróján megtartott vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten a párt EP-listavezetője. Ki fog derülni, hogy a Tisza Párt eléri azt, amit egyetlen ellenzéki párt sem tudott elérni az elmúlt 14 évben, „sem a DK, a kék Fidesz, sem a szatellitpártjai” – tette hozzá.

Közlése szerint örülnek a magas részvételnek, mert a választások mindig a demokrácia ünnepét jelentik. Az viszont kevésbé jó, hogy ha „a Fidesz buszoztatja a szavazókat és szavazatokat vásárol”. Az erről szóló bejelentések nyomán feljelentéseket fognak tenni – mondta.

Hangsúlyozta, hogy a következő feladat a pártépítés lesz, hiszen sok ezren akarnak belépni a Tisza Pártba, illetve szakértőkkel nekifognak a programírásnak, vagyis „társadalmi szerződést fognak kötni a magyar emberekkel”.

Megjegyezte, hogy a Fidesszel ellentétben, amely „adófizetői tízmilliárdokat költ a kampányára és az ellenfelei lejáratására”, a Tisza Párt átláthatóan gazdálkodott a kampánya során. „Nem mikroadományokat kapnak, nem gyűjtenek ládikákba pénzt, csak átutalással lehet támogatni a Tisza Pártot” – mondta.

A továbbiakban furcsának nevezte, hogy a Fidesz az LMP által jelölt Vitézy Dávidot támogatja, miközben „a Fidesz propagandája szerint az LMP háborúpárti párt”. Ezek szerint a Fidesz egy háborúpárti főpolgármesterjelöltet támogat – mondta. Közölte: azért nem szavazott egyik főpolgármester-jelöltre sem, mert „az egyik Gyurcsány embere, a másik pedig a Fideszé”.

Amennyiben pozíciókat szereznek a Fővárosi Közgyűlésben, ügyek mentén fognak együtt dolgozni a főpolgármesterrel, semmilyen formális pozíciót nem vállalnak – mondta Magyar Péter. Jelezte: ha lesz elegendő képviselőjük ahhoz, hogy a DK és a Fidesz önállóan ne tudjon döntéseket hozni, akkor előfordulhat, hogy beül a közgyűlésbe.

Kiemelt kép: Magyar Péter a Tisza párt EP-listavezetője átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még