Aktuális

Hibátlan játék az Eb-főpróbán, Magyarország 12 perc alatt eldöntötte a mérkőzést Izrael ellen

Homonyik Sándor legnagyobb slágerének kulisszatitkairól vallott

| Szerző: hirado.hu
Nemzedékek sora dúdolja manapság is az Álmodj, királylány című slágert. Homonyik Sándor az első Magyarország Szépe szépségverseny tragikus sorsú győzteséről készült daláról a Kossuth Rádió Örökzöld című műsorában osztott meg néhány kevésbé ismert részletet.

Menyhárt János és Miklós Tibor megindító slágere, az Álmodj, királylány hozta meg az átütő sikert az eMeRTon-díjjal elismert énekesnek, Homonyik Sándornak. A megindító szövegű ballada máig közkedvelt örökzöld, a Duna zenés showműsorában, a Csináljuk a fesztivált! korábbi évadában középdöntőig jutott. A beat-generáció fiatalabb nemzedékének tagja a Kossuth Rádió szombat esti műsorában mesélt arról, hogyan született az ismert magyar sláger.

„Senki sem ismerte személyesen Molnár Csillát azok közül, akik az ő emlékére írt slágert készítették. Hallottuk a tragikus történetét, ami hosszú éveken át foglalkoztatta a közvéleményt, és ennek hatására született meg az Álmodj, királylány” – kezdte Homonyik Sándor az Örökzöld című  műsor vendégeként. Az előadóművész szerette volna, ha első szólódala befut, de arra nem számított, hogy a magyar könnyűzenében kitüntetett helyet foglal majd el szerzeményük.

„Olyan sikeres lett ez a dal, amire még a kiadónk sem volt felkészülve. Számtalan visszajelzés jött, hogy aluljárókban árulják feketén a felvételeket, mert akkora volt a kereslet, hogy a polcokról azonnal elfogytak a kazetták és a lemezek. Felfoghatatlan, meseszerű siker volt” – tette hozzá az énekes.

Homonyik Sándor a feltörekvő hazai tehetségeknek is üzent: biztatta őket, hogy írjanak dalokat az anyanyelvükön, mert szerinte hazánkban igazán nagy sikert csak magyar nyelvű dalokkal lehet elérni. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Kossuth Rádió Médiaklikk-oldalán.

Örökzöld – szombaton 19:05-től a Kossuth Rádió műsorán Balog Tamással.

Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Ajánljuk még