Aktuális

Hibátlan játék az Eb-főpróbán, Magyarország 12 perc alatt eldöntötte a mérkőzést Izrael ellen

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely felsült, ígéreteit nem tudta betartani

| Szerző: hirado.hu
Budapesten változás kell, meggyőződésem, hogy új főpolgármesterre van szükség – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester felsült, ígéreteit nem tudta betartani. Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP politikusa péntek reggel jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől. A kormánypárti politikus támogatóit arra kérte, hogy Vitézy Dávid mellett szavazzanak a Fidesz-listára.

Vitézy azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy elmondta, azért indult a választáson, mert az elmúlt években azt érezte, Budapest fejlesztése megrekedt.

„Budapesten változás kell, meggyőződésem, hogy új főpolgármesterre van szükség” – tette hozzá. Szerinte meg kell haladni a kormány Budapestet a vidékkel való szembeállító politikáját, valamint Karácsony Gergely mindig halogató, panaszkodó, semmittevő politikáját.

Szerinte Karácsony Gergely felsült, ígéreteit nem tudta betartani, és neki kellett volna visszalépnie.

Vitézy Dávid öt pontban foglalta össze legfontosabb mondandóját:

  1. Főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programok mentén teremt többséget a Fővárosi Közgyűlésben.
  2. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese.
  3. Bukott pártkáderek helyett szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket.
  4. A programját és a kampányban tett ígéreteit továbbra is fenntartja.
  5. Továbbra is azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat.

„Mindenki fővárosi polgármestere szeretnék lenni” – mondta, hozzátéve, hogy azért olyan részletes a  programja, hogy számon lehessen kérni rajta annak összes programját. Abban bízik, hogy szakpolitikai kérdések mentén tud kompromisszumokat kötni a Fővárosi Közgyűlésben.

Vitézy Dávid sajtótájékoztatóját az alábbi videóban nézheti meg:

Mint ismert Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, de a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányát. A kormánypárti politikus támogatóit arra kérte, hogy Vitézy Dávid mellett szavazzanak a Fidesz-listára.

„Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz–KDNP listára szavazzon! Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról!” – írta Szentkirályi Alexandra.

„Szentkirályi Alexandra visszalépésével lehetségessé vált Karácsony Gergely leváltása” – mondta Kiszelly Zoltán a Századvég politikai elemzési igazgatója a hirado.hu-nak Szentkirályi bejelentése után. A szakember utalt a Századvég kutatására, amely szerint Vitézy a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt és van esélye leváltani Karácsony Gergely főpolgármestert.

Ajánljuk még