Rendkívüli

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Szentkirályi Alexandra: Karácsony autókitiltási botránya is kiakasztja a „kamumétert”

Karácsony Gergely főpolgármester autókitiltási botránya is kiakasztja a „kamumétert” - fogalmazott a Facebookon csütörtök közzétett videójában a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra a videóban azt mondta, hogy egy korábbi interjúban Karácsony Gergely már beszélt az autókitiltásról és az alacsony kibocsátású zónákról.

A videó szerint a főpolgármester a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy „az én választási programomban szerepelt egyébként az alacsony kibocsátású zónák kijelölése, amelyet továbbra is tartok”.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy nevezzük nevén a dolgokat, ez nem alacsony kibocsátású zóna, hanem autókitiltási zóna.

A videóban bevágták Ámon Ada, Karácsony „autókitiltó ügynökének” egy interjúját, amiben igennel felel arra a felvetésre, miszerint ezt úgy kell elképzelni, hogy az Ultra Low Emission Zónában csak bicikli és gyalogos mehet, és aztán van egy nagyobb kör, ahova csak tömegközlekedés, és elektromos jármű hajthat be.

A videóban bevágták Karácsony Gergely egy korábbi nyilatkozatát is, amiben azt mondta:

„én nem tudom, honnan veszik ezt a hülyeséget. Tényleg, senki nem mondott ilyet, senki nem gondol ilyet. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv”.

„Tagadhatják, de lebuktak, június 9-én pedig elbuknak. A budapestieknek olyan főpolgármesterre van szükségük, aki a főváros ügyeivel foglalkozik Gyurcsányék ügyei helyett. Gyurcsányékat le kell váltani” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videó végén.

Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2024. május 1-jén. (Fotó: MTI/Purger Tamás)

Ajánljuk még