Rendkívüli

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Orbán Viktor: A választás tétje, hogy az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetőik számára, hogy békét akarnak és nem háborút

Salgótarjánban, majd Jászapátiban kampányolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Salgótarjánban a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Kreicsi Bálint polgármester-jelölttel, a majd a helyi választókkal találkozva arról beszélt: Európában, annak keleti szélén háború van, és ez a háború közeledik. Nem úgy, hogy idejön a frontvonal, hanem hogy mi megyünk oda, ugyanis az európai vezetők részt akarnak venni ebben a háborúban, amire mi, magyarok nem vagyunk hajlandók.

A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg. 

A választás tétje, hogy az európai országok, az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetők számára, hogy békét akarnak, és nem háborút

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: ez a választás nem 21 magyar mandátumról szól, még csak nem is a Fidesz–KDNP-szövetségről.

Ez a választás a háborúról és a békéről szól, minden salgótarjáni, minden magyar és minden európai ember szavazatának súlya van – mondta Orbán Viktor.

Csütörtökön a miniszterelnök Jászapátiba is ellátogatott, ahol a fideszes Pócs János polgármester-jelölt támogatására buzdította a választópolgárokat – közölte Havasi Bertalan.

 

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútjának salgótarjáni állomásán 
(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/05/D_MTI20240530004-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még