Aktuális

Pénztárgépek közé rejtettek 90 ezer doboz cigarettát a csempészek

Magyar Péter szimpatizánsai a háború mellett állnak

| Szerző: hirado.hu
Hiába számolt be a sajtó egy része Magyar Péterék csoportjának sorkatonasággal kapcsolatos terveiről, ez nem tántorította el a követőket. A hírt kommentálva a csoport tagjai közül többen megerősítették a sorkatonaság-párti véleményüket. Olyan vélemény is megfogalmazódott, hogy kifejezetten az ukrán háború miatt lenne szükség sorkatonaságra. Magyarék nem törölték ezeket az álláspontokat – írja a Magyar Nemzet.

A nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy „Sorkatonaság bevezetése” címmel külön téma lett a háború Magyarék Discord-csoportjában.

A Magyar Nemzet szerint Magyar Péter cáfolta a hírt, ugyanakkor a felügyelete alatt álló csoportban nem törölték a témát. A hír megjelenése után a csoport tagjai közül többen megerősítették a sorkatonaság-párti álláspontjukat.

Az egyik résztvevő arról írt, hogy az ukrán háború miatt szükség lenne sorkatonaságra.

Egy másik hozzászóló egy szélsőségesen békepárti amerikai szervezetre (Institute for the Study of War) hivatkozva arról írt, hogy orosz–NATO háború lesz.  A csoportban így reagáltak a hírre:

„ A TISZA Párt békepárti és mindent megtesz az azonnali békéért itthon és a nagyvilágban egyaránt.”

Azután így folytatták:

„De amúgy valami kellene, mert a ruszkik nem állnak le, és nem mi döntjük el, hogy megtámadnak-e minket.”

Mint ismert, Magyar Péter a Klubrádiónak adott áprilisi interjújában hosszasan méltatta a csoport létrehozását, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket.

„Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. […] Rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a chatszobákban – valódi diskurzus folyjon, […] Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…” – mondta Magyar Péter.

Kiemelt kép: Magyar Péter, a Tisza Párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott nagygyűlésen, 2024. május 5-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még