Rendkívüli

Az olimpiai láng ünnepsége alatt akart támadást végrehajtani egy férfi Bordeaux-ban

Orbán Viktor: Látni akarjuk felnőni gyerekeinket, unokáinkat, ezért állunk ki a béke mellett

Zalaegerszegen folytatódott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök országjárása az EP-választási kampányban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Fidesz elnöke először megbeszélést folytatott Balaicz Zoltán polgármesterrel, majd a zalaegerszegi választópolgárokkal találkozott.

A választás tétjéről, a háború vagy béke kérdéséről elmondta: Ukrajnában most egy egész generáció lesz a véres háború áldozata.

Mi azonban látni akarjuk felnőni a gyerekeinket és az unokáinkat. Ezért állunk ki a béke mellett. Akármekkora lesz is rajtunk a nyomás, ellenállunk a háborús őrületnek. Ehhez kérjük a magyarok támogatását június 9-én” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútjának zalaegerszegi állomásán 2024. május 23-án. Mellette balról Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A miniszterelnök ezután Vasvárra utazott, ahol a városházán Tóth Balázs polgármesterrel és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel tárgyalt, majd a vasvári polgárokkal találkozott.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának vasvári állomásán 2024. május 23-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Kiemelt kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánljuk még