Rendkívüli

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő

Magyar Péter pártjának alapítója éveken át részt vett az 1200 embert megkárosító és összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban

Az már korábban kiderült, hogy félkarú rablókkal üzletelt és a pártállami titkosszolgálatok besúgója is lehetett Magyar Péter egyik pártjának alapítója. A Metropol azonban arról ír, hogy egy sokmilliárdos csalássorozathoz is köze lehetett a Tisza Párt egyik alelnökének. A bűnügyben ezerkétszáz embert loptak meg hamis befektetési ígéretekkel, és összesen nyolcmilliárd forint tűnt el. A milliárdos piramisjáték áldozatai egyesület és pertársaság alapítását tervezik, amivel azt szeretnék elérni, hogy tisztázzák az esetleges újabb gyanúsítottak szerepét a csalássorozatban – közölte az M1 Híradó.

Kétes üzletekbe belefogó üzletember – így ismerik Eger környékén Deák Boldizsárt. A vállalkozó az egyik alapítója annak a pártnak, amit Magyar Péter lényegében megvett, hogy elindulhasson a júniusi választáson. A Magyar Nemzet már írt arról, hogy korábban Magyar Péter alelnöke játékgépekkel bizniszelt és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó félkarú rablókkal keresett milliókat, de a pártállami titkosszolgálatok besúgójaként, Sólyom fedőnéven jelentéseket is írhatott a rendszerváltoztatás előtt.

Értékalapon választott – így fogalmazott április közepén Magyar Péter az általa elfoglalt pártra utalva.

„Magyar Péter alelnöke a piramisjáték főszereplője: ezerkétszáz embert loptak meg, nyolcmilliárd forint tűnt el” – írja a Metropol. A lap szerint az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői mai napig ott vannak a Tisza Pártban és környékén.

A Metropolnál jelentkezett több károsult, akik bírósági dokumentumokkal, nyomozati vallomásokkal alátámasztva állítják mindezt.

Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen vagy feleségét maga elé tolva éveken át részt vett az ezerkétszáz embert megkárosító összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban– áll a cikkben. A szerző szerint Deák szerepe az volt, hogy hamis ingatlanjelzálogot biztosítson a kicsalt pénzek „fedezeteként”. A cikkben úgy fogalmaznak: „így csalták lépre, tévesztették meg az áldozatokat. Szándékosan kamuszerződéseket kötöttek velük.”

Magyar Péter alelnöke volt a nyugtató ember, aki hamis biztonságérzetet adottírja a lap. A szerkesztőségbe eljuttatott bírósági dokumentumok alapján a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon havi két, két és fél millió forintot keresett – teszik hozzá az írásban.

A nyolcmilliárdos piramisjáték áldozatai most egyesület és pertársaság alapítását tervezik. Szeretnék elérni, hogy újrainduljon a büntetőeljárás további gyanúsítottak bevonásával, hogy részletesen tisztázódhasson Magyar Péter alelnökének szerepe, amit a csalássorozatban játszott.

Kiemelt kép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még