Rendkívüli

Az olimpiai láng ünnepsége alatt akart támadást végrehajtani egy férfi Bordeaux-ban

Magyar Nemzet: Luxusban él annak a bűnbandának a kulcsembere, amelynek Magyar Péter bizalmasa is tagja

Szabadulása óta sem vett vissza a luxusból annak a bűnbandának az egyik korábbi vezetője, akinek egyik elítélttársa azóta Magyar Péter környezetében tűnt fel. A Magyar Nemzet arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyolcmilliárd forintnyi kárt okozó, csalás miatt elítélt bűnszervezet egyik tagja továbbra is hivalkodó képeket tesz közzé a közösségi oldalakon – közölte az M1 Híradó.

„Gyémántokkal kirakott drága órája, nagy értékű autói…” – így élt egykori barátnője beszámolója alapján a 2010-es években annak a bűnbandának a feje, aki több száz embernek okozott sokmilliárdos kárt egy egész országot behálózó piramisjátékkal. F. Attila és testvére, F. László, vagyis az álbróker ikerpár luxuséletéről a közmédia Kékfény című műsora számolt be 2017-ben, azután, hogy a bűnbanda tagjait elítélték.

F. Attila elsőrendű vádlottként 11 évet kapott, testvérét, F. Lászlót pedig jogerősen négy és fél év szabadságvesztésre ítélték.

„Szabadulása óta sem vett vissza a luxusból a bűnbanda oszlopos tagja” – erről ír a Magyar Nemzet. A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy F. Attila ikertestvére, F. László közösségi oldalán most is drága autókról és exkluzív helyszíneken készült, hivalkodó fotók szerepelnek. F. László a Magyar Nemzet szerint az egyik képen például egy jachtklub előtt pózol, amihez azt írta: „üzleti tárgyaláson”. A Magyar Nemzet megjegyzi, kérdés, hogy vajon milyen üzletbe kezdhetett bele és főleg milyen pénzből a piramisjáték-hálózat egyik kulcsembere.

A magukat profi befektetőknek kiadó csalók összesen nyolcmilliárd forintnyi pénzt csaltak ki, majd tüntettek el, az elcsalt milliók jó része azonban máig nem került elő. Az ügynek 2017-ben 29 vádlottja volt.

Köztük S. Mária is, aki most a sajtóhírek szerint Magyar Péter közvetlen környezetében tevékenykedik. S. Mária a baloldali politikus élettársának édesanyja. A nőről nemrég a Metropol írta meg, hogy ő is benne volt a több gyanútlan áldozatoknak hamis befektetéseket kínáló hálózatban. Magyar Péter élettársának édesanyja több mint száz embert károsított meg. Az elkövetett sorozatos bűncselekményekért pedig jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélték.

S. Mária büntetett előéletét Magyar Péter sem cáfolta, a baloldali politikus ugyanakkor tagadta, hogy a nőnek köze lenne a pártjához. Magyar Péter közösségi oldalán tisztességes, büszke édesanyának nevezte S. Máriát.

„Gátlástalanul verte át a milliárdos csalási ügy károsultjait Magyar Péter jobbkeze” – S. Máriával kapcsolatban erről írt a Magyar Nemzet kedden. A lap szerint a bírósági iratokból az derül ki, hogy már összeomlóban volt a piramisjáték-hálózat, és a bűnbanda vezetőjét is letartóztatták, S. Mária ennek ellenére folytatta a zavaros ügyleteket és több sértettet is rábeszélt a befektetésekre.

A Magyar Nemzet emlékeztet: Magyar Péter bizalmasa a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ajánljuk még