Baleset

Robbanás történt Tapolcán egy lakásban, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett

Elsöprő siker az állatvédő civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázaton

| Szerző: hirado.hu
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartják az állatvédelem területén a civil szervezetek munkájának segítését, az elmúlt két évben közel 1 milliárd 200 millió forintot fordítottak tevékenységük anyagi támogatására. A 2022-es 500 millió forintos keretösszegű pályázatunkon 187 nyertes civil szervezet volt, ezt követően kikértük a véleményüket annak érdekében, hogy a következő pályázatunkon milyen változtatásokat tartanának szükségesnek. Úgy gondolom, hogy ez lehet az egyik oka annak, hogy az idei pályázatunkra közel 300 kérelem érkezett be” – tette hozzá Ovádi Péter.

A pályázatra azon szervezetek jelentkezhettek, melyek állatvédelemmel, vagy mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkoznak. Nem csak a társállatokat, hanem a haszonállatokat és a vadon élő állatokat ellátó szervezetek is élhettek a lehetőséggel.

A pályázat célja az állatvédelemmel és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó civil szervezetek működési és programjaihoz kapcsolódó költségeinek, ivartalanítási és állategészségügyi költségeinek, valamint – amennyiben állatmenhellyel vagy természetvédelmi mentőközponttal is rendelkeznek – telephely fejlesztésének anyagi támogatása.
Ovádi Péter kiemelte, hogy az ivartalanításra és az állategészségügyi szempontokra is kiemelt hangsúlyt fektettek. A társállatokkal foglalkozó szervezetek esetében az igényelt támogatási összeg 20 százalékát kötelezően ivartalanítási költségre kell fordítani. A vadállatokkal, haszonállatokkal és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó szervezetek esetében pedig minimum 20 százalékot kötelezően állategészségügyi szolgáltatási költségre kell hasznosítani.

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő, előfinanszírozott támogatás összege 300.000 forinttól 10.000.000 forintig terjedhet, a pályázat lebonyolítója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A pályázati kiírás ide kattintva érhető el. 

Ajánljuk még