Időjárás

Kiadták a riasztást, az ország nagy részén villámokat szórhat az ég

Magyar Nemzet: Házkutatást tartott a NAV Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármesternél

Házkutatást tartott a NAV Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester házánál – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudják, az adónyomozók az ellenzéki politikus gyanús házfelújításával kapcsolatban kerestek iratokat. A szövevényes ügyben felbukkan egy milliárdos számlagyár elleni eljárásban érintett cég is, amely a gyanú szerint Tripponéknak is jelentős összegű fiktív számlákat állíthatott ki.

Kiszállt az ellenzék közös újpesti polgármesterjelöltjéhez, jelenlegi DK-s alpolgármesterhez az adóhatóság, majd a költségvetési csalás gyanújával vizsgálódó Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Trippon Norbert családi házánál házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben kérdéseket tettek fel a NAV-nak is, akik az eljárás és a házkutatás tényét nem cáfolták, de azt közölték, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire tekintettel, nem áll módjukban a lap kérdéseit megválaszolni.

A Magyar Nemzet szerint a bűnügy szálai egy 2019 óta létező, hierarchikusan felépített, számlagyáras bűnszervezetig vezetnek vissza. A bűnbanda célja a számlagyár fenntartása, fiktív számlák kiállítása volt. Ehhez több céget vontak irányításuk alá, amelyek élére strómanokat állítottak.

A rendszer úgy működött, hogy a számlázási láncolatot úgy hozták létre, hogy azok valós gazdasági tevékenység látszatát keltették. A társaságok a befogadott fiktív számlák ellenértékét a számlagyár irányába utalták tovább, a láncolat végén pedig ezt készpénz formájában visszajuttatták a megrendelőnek.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy a rendszerhez tartozott egy olyan kft., amely a gyanú szerint harmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. Ráadásul ez a cég még másik két, szintén költségvetési csalás miatt indult bűnügyben érintett. A Tripponnál történt házkutatás kapcsán a DK-s politikus a Facebook-oldalán politikai leszámolásról kezdett beszélni.

A Magyar Nemzet szerint a házkutatás tényéről a Telex is beszámolt, de nem említette a szövevényes ügynek azt a nagyon fontos szálát, ami miatt kiszállt kedden az adóhatóság a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP közös polgármesterjelöltjének házához.

A lap úgy fogalmaz, hogy a politikusnál történt hatósági intézkedésnek Trippon Norbert házfelújításához, valamint a kft.-hez van köze. A NAV-nál ugyanis korábban bejelentést tett egy bennfentes, aki feltárta, hogy milyen pénzügyi machinációkhoz van köze a kft.-nek, a DK-s alpolgármesternek, valamint a feleségének – írta a Magyar Nemzet.

Ajánljuk még