Fontos

Verőcéről jelentjük: Továbbra is nagy erőkkel keresik a hajóbaleset eltűntjeit

Gátlástalanul verte át a milliárdos csalási ügy károsultjait Magyar Péter bizalmasa

| Szerző: hirado.hu
Éppen összeomlott a piramisjáték-hálózat, a bűnbanda vezetőjét már le is tartóztatták, ennek ellenére  Magyar Péter bizalmasa, S. Mária  tovább folytatta a zavaros ügyleteket és több sértettet is rábeszélt a „befektetésekre” – többek között ez is kiderül a milliárdos csalási ügy bírósági irataiból. Magyar Péter háttérembere éveket ült a csalás miatt börtönben, csak nemrég szabadult.

„Minden a legnagyobb rendben” – ezzel a szöveggel nyugtatta az elmúlt évek egyik legnagyobb csalási botrányának sértettjeit Magyar Péter bizalmasa és a legszűkebb stábjának tagja azután, hogy a bűnbanda vezetőjét már letartóztatták. Erről az ügyben indult eljárásban több tanú is beszélt.

 S. Mária az egyik károsultat azzal vezette meg a piramisjáték összeomlása előtt, hogy ő maga is befektetett az üzletbe, így nem kell aggódnia.

Egy másik sértett pedig arról beszélt, hogy a csalási ügy főgyanúsítottjának letartóztatása után a nő volt az, aki az ügyletek tovább folytatásában aktív módon közreműködött.

Volt persze olyan személy is, akit nem sikerült csőbe húzni, miután az illető jogi képviselője nemcsak a csalás, hanem a pénzmosás gyanújára is figyelmeztette ügyfelét.

A bűnügy szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig másfél milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben már jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül.

Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársának édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ajánljuk még