Rendkívüli

Kiderült, milyen sérüléseket szenvedett a verőcei hajóbalesetet túlélő férfi

Verőcéről jelentjük: Tizenkét hajóval, egy több mint 20 kilométeres szakaszon kutatnak a hajóbaleset eltűntjei után

Halálos hajóbaleset történt szombaton éjszaka a Dunán. Verőcénél ütközött össze egy motorcsónak egy szállodahajóval, az eddigi információk szerint ketten meghaltak, öten pedig eltűntek. Az M1 helyszíni tudósítója szerint jelenleg öt ember után folyik a keresés, 12 hajóval vizsgálnak át egy 21-22 kilométeres szakaszt a vízen, a vízben és a parton is.  

Szombat este 23 óra 19 perckor a mentőszolgálattól érkezett egy bejelentés a Pest vármegyei műveletirányító ügyeletre, miszerint Verőcénél egy vérző fejű, olaszul beszélő férfit találtak, aki elmondta, hogy hajóbalesetet szenvedett a Dunán. A mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség azonnal a helyszínre érkezett és kutatni kezdett a túlélők után. A férfi ugyanis elmondta, hogy a motorcsónakban összesen nyolcan utaztak” – foglalta össze a baleset körülményeit a tudósító, aki szerint a katasztrófavédelem munkatársai két holttestet találtak, így öt ember után folyik a keresés, 12 hajóval vizsgálnak át egy 21-22 kilométeres szakaszt a vízen, a vízben és a parton is.

„A vízen szonáros hajókkal és drónokkal kutatnak az eltűntek után. A katasztrófavédelem munkatársai

a Megyeri híd közelében találták meg a motorcsónak roncsát, amit az újpesti kikötőbe vontattak, hogy megvizsgálják.

Közben Komárom közelében megállítottak egy szállodahajót, amelynek az oldala sérült volt. Jelenleg vizsgálják, hogy volt-e köze a balesethez” – mondta a tudósító.

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még