Rendkívüli

Kiderült, milyen sérüléseket szenvedett a verőcei hajóbalesetet túlélő férfi

Kiderült, milyen sérüléseket szenvedett a verőcei hajóbalesetet túlélő férfi

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy motorcsónak; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el.

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

A helyszínen egy férfi halálát is megállapították – közölte az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót (motorcsónakot) találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajón és a motorcsónakon is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást

ismeretlen tettes ellen.

A motorcsónakon nyolc felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és két nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és három drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még