Időjárás

Változékony időjárásra kell számítani szombaton.

Változékony időjárásra kell számítani szombaton

| Szerző: hirado.hu

Reggelig a déli tájakon és az Alföldön túlnyomóan derült lesz az ég, ugyanakkor északkeleten több lesz a felhő, és még előfordulhat néhol zápor, zivatar. Az északi országrészben és a Dunántúl nagy részén rétegfelhőzet takarja az eget, párás, foltokban ködös idő lesz, de napkeltét követően javulnak a látási viszonyok – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Napközben a felhőzet szakadozik, gomolyosodik, mindenhol kisüt több órára a nap. Délután főként az északkeleti tájakon alakulhat ki kevés helyenként zápor, zivatar. A délnyugati szél olykor megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 15, 20 fok között változik.

Ma napközben az Északi-középhegység és Szabolcs térségében fordulhat elő kis eséllyel néhol zivatar, melyet szélerősödés, intenzív csapadék (10-25 mm), esetleg apró szemű jég kísérhet. Megjegyzés: Az éjszaka folyamán foltokban sűrű köd képződött, mely a reggeli órákban várhatóan mindenütt feloszlik.

 

Kiemelt kép: Esõt, záport hozó gomolyfelhõk (kumulus) a fõváros felett. Instabil légkörben hamar feltornyosodik, ha eléri a tornyos gomolyfelhõ fázist záport, hózáport, graupelt, nyáron esetleg jégesõt adhat. Továbbfejlõdve eléri a zivatarfelhõ (cumulonimbus) fázist, mikor heves záport, villámlást, jégesõt, szélrohamot hozhat.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánljuk még