Rendkívüli

Megkérdezték a merénylő fiát, hogy az apja gyűlölte-e Ficót: „Így mondanám, nem rá szavazott”

Riasztást adtak ki több megyére: jégeső és felhőszakadás jöhet

| Szerző: hirado.hu
Mozgalmas napok előtt állunk, csütörtökön sokfelé erős délkeleti szélre számíthatunk, majd csütörtök estétől markáns hidegfront érkezik sokfelé csapadékkal.

A nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti országrészben a legtöbb napsütéssel – írja a HungaroMet.

(Fotó: met.hu)

Helyenként, nagyobb eséllyel hazánk délnyugati felén, fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, a nyugati határnál ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére délnyugatról északkelet felé frontális felhő- és esőt, záport, zivatart okozó kiterjedt csapadékrendszer vonul, mely mögött délnyugaton hajnalban elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Az északkeleti harmadban még csak fátyolfelhőzet boríthatja az eget, ott csapadék nem várható.

(Fotó: met.hu)

A délkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk, olykor erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.


Ma az esti, késő esti óráktól az éjféli órákig az ország délnyugati felében elszórtan zivatarok előfordulhatnak. Az éjféli órákig elsősorban nyugaton, illetve már délnyugaton ezekből felhőszakadás, jégeső, viharos szél kialakulhat, intenzív villámtevékenységgel.

(Fotó: met.hu)

Az éjféli órákat követően délnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű záporos, zivataros rendszer átvonulása valószínű, amelyen péntek reggelig északkelet felé helyeződve várhatóan az ország északkeleti harmadának kivételével nagyobb területen valószínűek zivatarok.

(Fotó: met.hu)

Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében helyenként viharos széllökés, néhol felhőszakadás kialakulhat, illetve a Dunántúlon néhol jégesőre is van esély.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még