Megrázó

Halálra vertek egy 17 éves fiút Rétközberencsen

Budai Gyula: A korrupciós ügyekért a politikai felelősség Karácsony Gergelyé

Egyértelműen Karácsony Gergely főpolgármester a politikai felelőse a városházával, a Lánchíd felújításával és a kampányfinanszírozással kapcsolatos korrupciós ügyeknek – erről beszélt Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy már folynak nyomozások például a Lánchíd felújításával kapcsolatban, ám a Magyar Nemzet múlt heti tényfeltáró cikke alapján a napokban újabb feljelentést tett. Ezúttal azért, mert Karácsony Gergely feltehetően már 2019-ben is külföldről finanszírozta főpolgármesteri kampányát.

Kapcsolódó tartalom

Budai Gyula kifejtette: a Magyar Nemzet cikke „konkrét bizonyítékokat” tartalmazott arról, hogy a Mravik Zsolt tulajdonában lévő Bakony Rental Kft. tanácsadói szerződés nyomán 112 millió forintot kapott külföldről, s ebből 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gábornak, aki a Mindenki Budapestért Egyesület vezetője és a 2022-es kampány finanszírozásában is részt vett.

A fideszes politikus szerint ebből a pénzből finanszírozták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányát.

Ezek a személyek – részben Tordai Csabán, a főpolgármester jogi tanácsadóján keresztül – Karácsony Gergelyhez köthetők, tehát ugyanaz a személyi kör ugyanazokkal módszerekkel vett részt a 2019-es és a 2021-22-es kampány finanszírozásában.

A külföldről érkező pénzt először legalizálják, majd a „betolják” a kampányba – magyarázta Budai Gyula.

Kapcsolódó tartalom

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormánypárti politikus elmondta: az újabb ügyben költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja merülhet fel, miközben még le se zárult a Lánchíd felújítási botránya, ahol 1,5 milliárdot „elloptak” és közvetítőkön keresztül Karácsony Gergelyhez vagy a környezetéhez juttattak el.

A politikai felelősség egyértelműen Karácsony Gergelyé, a konkrét jogi felelősséget majd a hatóságok állapítják meg a büntetőeljárásokban

– tette hozzá.

Karácsony Gergely se a Lánchíd-felújítás, se a Városháza eladása ügyében „nem mondott semmit”, miközben az elmúlt 5 évet „korrupciós ügyek tömkelege” jellemzi a főpolgármester és az ellenzéki polgármesterek vonatkozásában is – vélekedett a kormánypárti politikus a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még