Rendkívüli

Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt, kórházba szállították

Szentkirályi Alexandra: Budapest utcáiról Karácsony Gergely nemtörődömsége köszön vissza

Budapest utcáiról Karácsony Gergely főpolgármester nemtörődömsége köszön vissza, a fővárost koszos, piszkos, szemetes utcák jellemzik – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdán, Budapesten. Szentkirályi Alexandra segítőivel a főváros fenntartásában lévő, graffitivel összefirkált, használaton kívüli megállót takarított meg a Haller utcánál, a Duna-parton.

Lehet, hogy Karácsony Gergely szerint az összefirkált megálló street art vagy művészeti alkotás, ha már a gazt méhlegelőnek nevezi – mondta Szentkirályi Alexandra. Mint mondta, ő ezt a hanyag városvezetés példájának tartja ugyanúgy, mint a Gellért-hegyen a szeméttől túlcsorduló kukákat.

„Nevezzük nevén a dolgokat, a hanyag városvezetés, az hanyag városvezetést jelent” – jelentette ki.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje felháborítónak nevezte, hogy miközben a főpolgármesternek lenne dolga Budapesten, ő inkább „osztálykirándulgat a Gyurcsány házaspárral” vidéken.

A főpolgármesternek a budapestiek problémáinak megoldásával kellene foglalkoznia, ahelyett, hogy a Gyurcsány házaspárnak kampányol vidéken – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Úgy fogalmazott, Karácsony Gergely nem végzi el a legalapvetőbb munkákat sem Budapesten.

Kiemelte, hogy

hétpontos főpolgármesteri tervében kulcselem a köztisztaság, azt szeretné, ha Budapesten újra rend és tisztaság lenne.

Emlékeztetett rá, hogy Karácsony Gergely Budapesten leszereltetett háromezer közterületi kukát, elvett kétmilliárd forintot a köztisztaságért felelős cégtől, és leépítette a dolgozói létszámot is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium épülete előtt, miután egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel 2024. május 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még