Rendkívüli

Megkérdezték a merénylő fiát, hogy az apja gyűlölte-e Ficót: „Így mondanám, nem rá szavazott”

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvételén Sopronban

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén Steigervald Krisztián gererációkutatóval szerdán Sopronban.

Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a SopronFest programsorozat részeként felvett beszélgetésen egyebek mellett arra a kérdésre kereste a választ Steigervald Krisztiánnal, mi a különbség aközött, hogy míg az Y generáció belenőtt, a Z generáció beleszületett a digitalizációba.

A korábbi köztársasági elnök a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában közönség előtt rögzített első podcastban kitért arra is, hogy miközben egyre fontosabbnak érzik az emberek a környezetvédelmi vagy klímavédelmi problémákat, kényelmük háttérbe szoríthatja a félelmet e problémák következményeitől.

Áder János és beszélgetőpartnere úgy vélekedett: bár naponta több hír jelenik meg a környezetről, a klímáról, a fenntartható vagy fenntarthatatlan életmódról, kétséges, vajon ezek ösztönzik-e a Z generációt arra, hogy tegyen is a klímavédelmi gondok enyhítéséért.

A második podcastban a generációk együttéléséről és a digitális világ személyiségre gyakorolt hatásairól esett szó, érintve az internethasználatot, a társas kapcsolatok megváltozását, az értékrendet.

A podcastok felvétele előtt Áder János részt vett a fesztiválerdő telepítésén Sopronban.

Az úgynevezett Miyawaki minierdők nagyon gyorsan nőnek, sűrűbbek, gazdagabb a biológiai sokféleségük a hagyományos erdőkhöz képest. Könnyen ültethetők városi környezetben.

Hatékony szerepet játszanak a levegő tisztításában, elnyelik a zajt, vizet párologtatnak, esztétikai élményt nyújtanak, csökkentik a nyárihősziget-effektust a városi környezetben.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke előadást tart a Fenntarthatósági Témahét kiemelt szakmai rendezvényén a Siófoki Szakképzési Centrumban 2024. április 24-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még