Aktuális

Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Medvét láttak Pest vármegyében

| Szerző: hirado.hu
Cserépfalu után most Aszód határában bukkant fel egy medve.

Miután Cserépfalu lakói napok óta nyomok követnek egy a környéken kóborló medvét, most egy (feltételezhetően) másik barna medvét sikerül lencsevégre kapni Aszód határában – számoltak be róla a város Facebook-oldalán.

„Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kisgólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik »nevezetessége«, egy medve is figyelmet követel magának. (Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni.)”

– olvasható a bejegyzésben.

A medve jelenlétét megerősítette Ecker Bence, Aszód város mezőőre, aki szerint az állat nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy kicsinyeivel haladó vaddisznó.

Kapcsolódó tartalom

Azonban ismételten felhívták rá a figyelmet, hogy óvatosan közlekedjen mindenki a külterületeken, erdős és bozótos szakaszokon, ha pedig medvét látnak, akkor a szemkontaktust kerülve hátráljanak távolabb az állattól.

A Bükki Nemzeti Park oldalán elérhető egy viselkedési szabályzat, mely alaposan összefoglalja, mit kell tennünk ha keresztezzük egy medve útját.

Aszód északi határában több medvére figyelmeztető tábla is kikerült.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Ajánljuk még