Megrázó

Holttestet találtak egy kiégett autóban Tinnyén

Soltész Miklós: Folytatódnak az evangélikus egyház beruházásai

Óvodaépítésekkel és a soproni evangélikus templom felújításával folytatódnak a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) állami támogatású beruházásai – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Zala vármegyei Liszóban.

Soltész Miklós a helyi evangélikus templom belső felújítását követő istentisztelet és ünnepi közgyűlés keretében beszélt arról, hogy a liszói egyházközség két ütemben 24 millió forint támogatást kapott az 1867-ben épült evangélikus templom belső felújítási munkálataira.

Kapcsolódó tartalom

Az államtitkár elmondta, hogy a nehézségek ellenére folytatódnak az MEE nagyobb beruházásai is, így két óvoda építésére kétmilliárd forint támogatást nyújtanak, illetve idén elkezdődhet Sopronban az ország egyik legnagyobb evangélikus templomának felújítása. Ez utóbbi munkálatok első ütemére 500 millió forintot biztosítanak.

A Kárpát-medencében az utóbbi évtizedben 3700 templom szépülhetett meg és több mint 200 új épülhetett állami támogatás révén. Nyugat-Európában ennek éppen a fordítottja történik, bezárják a templomokat, irodaházaknak, szállodáknak vagy koncerttermeknek, még rosszabb esetben mecseteknek adják át – fogalmazott az államtitkár.

Jelezte ugyanakkor, hogy a felújításokat azért fontos segíteni, mert látható: az egyházak szolgálják leginkább a békességet, a megmaradást, a nemzet erősödését, nem azok, akik megzavarnak egy szentmisét, vagy létükben, megmaradásukban, támogatásaikban fenyegetik őket.

Kapcsolódó tartalom

A világban terjedő gender-, LMBTQ-, woke-ideológia vagy háborús őrület mellett szinte semmi más normális hang nem jelenik meg, mint az egyházak üzenete – jelentette ki Soltész Miklós.

Ajánljuk még