Rendkívüli

Putyin leváltja Sojgut, már meg is van, ki lesz az új védelmi miniszter

A közmédia megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan

888 alkalommal hívta a DK politikusait a közmédia élő adásaiba egy éven keresztül, amelyet csupán egy alkalommal fogadtak el – ez is szerepel az MTVA vezérigazgatójának levelében, amelyet a Gyurcsány-párt politikusának, Molnár Csabának írt válaszul Papp Dániel. A DK-s politikus mellett Varga Judit volt férje is vitázni szeretetne a közmédiában. Papp Dániel válaszában azt is megírta, idézem: az Önök felszólítását megelőzően megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan – hangzott el az M1 Híradóban.

„A nóta a régi, csak a szereplő új” – írta a Közmédia Választási Irodája, erőszakosnak és agresszívnek értékelve a Magyar Péter-féle felszólítást. A közlemény szerint a közmédia működését törvények szabályozzák, és senkinek nincs joga a szabályokat felülírni, csak azért, mert politikai ambíciói úgy diktálják.

Kapcsolódó tartalom

Molnár Csabának, a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista kampányfőnökének az MTVA vezérigazgatója válaszolt. Ezt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője meg is osztotta a közösségi oldalán. Ebből kiderül: Papp Dániel a levélben arra kérte a politikust, hogy tartsa tiszteletben a közmédia valamennyi munkatársának emberi méltóságát, és tartózkodjon a becsmérlő kijelentésektől.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a közmédia már a felszólításokat megelőzően megkezdte egy nyilvános vita megszervezését.

Papp Dániel azt is írta: a közmédia csak a 2022. április és 2023. áprilisa közti időszakban 888 alkalommal hívta a DK politikusait a közmédia élő adásaiba.

Az elmúlt években számos vád érte a közmédiát az ellenzék részéről, amelyek szerint nem jöhettek a közmédiába. Ezek a vádak hamisak.

Mutatjuk az igazságot. A 2022. április 3-i választásoktól 2023. április 2-ig összesen 6764 meghívást küldtünk nekik. De nagy többségében ezt nem fogadták el: 6603 esetben nem jelentek meg a képviselők.

A DK kapta az egyik legtöbb megkeresést. Összesen 888 szor hívtuk őket, ebből 444-szer az M1 Ma reggel című műsorába. Ugyanennyiszer a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorába.  Ők azonban csupán egyszer jöttek el az M1-hez. 887 alkalommal hiába vártuk őket.

Az MSZP-t még ennél is többször hívtuk. Összesen csaknem 3000 meghívást kaptak tőlünk a tévébe és a rádióba is. De hasonlóan a DK-hoz ők sem éltek a lehetőségek döntő többségével. 2960 alkalommal maradtak távol.

Csaknem ezerszer hívtuk Momentumot is.  A nekik  küldött megkeresések száma összesen 920 volt, ők viszont csak 10-szer jöttek el. 455 esetben a TV stúdiója, és szintén 455 esetben a rádió stúdiója is fogadta volna őket, de képviselőik nem jöttek el.

Az esetek jelentős többségében a Jobbik sem élt a közmédia által felkínált lehetőséggel. 718 meghívást kaptak tőlünk. A felét az M1-től, a másik felét a Kossuth Rádiótól. 702 alkalommal viszont őket is  hiába vártuk.

Hívtuk a Párbeszédet is, ebben az időszakban összesen 666-szor. Egyetlen egyszer sem jelentek meg sem az M1, se a Kossuth Rádió stúdiójában.

Papp Dániel egyébként a Molnár Csabának írt levelében azt jelezte: hamarosan mind a 11, jogerősen listát állított párt elnöke kézhez veheti a Duna Médiaszolgáltató és az MTVA hivatalos megkeresését, amely nyilvános vitáról szól.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Papp Dániel levelét:

Tisztelt Kampányfőnök Úr!

Személyeskedő megjegyzéseit visszautasítom, egyúttal kérem, tartsa tiszteletben a közmédia valamennyi munkatársának emberi méltóságát, és tartózkodjon a becsmérlő kijelentésektől.

Még akkor is, ha éppen az Önök pártjának egyik képviselőjét ítélte el a bíróság másodfokon is – választás rendje elleni bűncselekmény, továbbá garázdaság és testi sértés – bűncselekménye miatt, melyet a közmédia munkatársával szemben követett el, és a mai napig sem tőle, sem a közmédia egészétől nem kért bocsánatot.

Állítására reflektálva emlékeztetem Önt, hogy a közmédia csak a 2022. április és 2023. áprilisa közti időszakban 888 alkalommal hívta az Önök politikusait a közmédia élő adásaiba (M1: Ma reggel; Kossuth Rádió: Jó reggelt, Magyarország!), amelyet csupán egyetlen alkalommal fogadtak el. A közölt adatokat írásos dokumentumokkal tudjuk alátámasztani.

Ami a „hírhamisítást”, hazugságot illeti, engedje meg, hogy emlékeztessem az Ön pártelnökének, Gyurcsány Ferencnek az elhíresült szavaira: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este!”, úgy hiszem, ez mindent elmond az Önök által képviselt igazságról!

Egyúttal jelzem, hogy az Önök felszólítását megelőzően megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan. Így hamarosan pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc és valamennyi jogerősen listát állító párt elnöke kézhez veheti a DMSZ és az MTVA hivatalos megkeresését!

Tisztelettel,

Papp Dániel vezérigazgató

MTVA

Ajánljuk még