Legfrissebb

Békemenet lesz június 1-jén – CÖF-CÖKA: Magyarország maradjon a béke szigete!

A kínai elnök felesége híres énekesnő és a világ egyik legbefolyásosabb nője

| Szerző: hirado.hu
Nem egyedül érkezett Magyarországra Hszi Csin-ping kínai elnök, elkísérte felesége, Peng Li-jüan is, aki hazájában híres énekesnőnek számít. Érdekesség, hogy Kínában nem first ladynek, hanem első dámának hívják az elnök feleségét, aki csütörtökön több közös programon is részt vett Sulyok Tamás feleségével, Nagy Zsuzsannával és Orbán Viktor feleségével, Lévai Anikóval.

A négyszáz fős kínai delegáció tagja a kínai elnök, Hszi Csin-ping felesége is. Peng Li-jüan híres szopránénekes, zeneprofesszor és operaművész Kínában – hangzott el az M1 Ma reggel adásában.

Hszi Csin-ping kínai elnök és a felesége, Peng Li-jüan Belgrádba érkezik (Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic).

A Forbes magazin 2016-ban a világ 58. legbefolyásosabb nőjévé választotta. Peng Li-jüan az Egészségügyi Világszervezet jószolgálati nagykövete.

Kapcsolódó tartalom

Magyarországi látogatásán hagyományos magyar hímzésekkel ismerkedett Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök feleségének társaságában.

Lévai Anikóval pedig közösen látogatták meg a magyar-kínai két tannyelvű iskolát.

Lawani Alex, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének elnöke az M1-en azt is elárulta, hogy Kínában az elnöki feleséget nem first ladynek, hanem első dámának hívják.

Kiemelt kép: Hszi Csin-ping kínai elnök és a felesége, Peng Li-jüan Belgrádba érkezik (Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic)

Ajánljuk még