Aktuális

Holttesteket találtak a hely közelében, ahol három szörfözőnek nyoma veszett – VIDEÓ

Négyéves korában változott meg Gregor Bernadett keresztneve

A közmédia keresztnevek eredetét, jelentését bemutató műsorának vendégeként mesélte el a Jászai Mari-díjas színművész, aki eredetileg Györgyi Zita keresztnevet kapott. A Névjegyek című műsorban kiderült az is, miért változtatták meg nevét Bernadettre szülei.

A francia Bernard női párja a Bernadett, jelentése a germán névalakból megfejtve erős, kemény, mint a medve – tudhatták meg a Dunán és az M5 kulturális csatornán is látható Névjegyek című műsor házigazdájától, Pölcz Ádám nyelvésztől. A műsor vendége, a keresztnév viselője Gregor Bernadett úgy érzi, neve jelentéséhez hűen maga is erős nő.

„Tizennyolc éves koromban eljöttem otthonról, és elég korán megtanultam a saját lábamon állni.”

„Az életem is valahogy úgy alakult, hogy szükségem volt mindig erre az erőre. Szeretem, hogy nem függök senkitől és semmitől, és az élet viharában egyedül is helytállok bármilyen helyzetben”

mondta a színésznő.

A Névjegyekben azt is elárulta, amikor megszületett, szüleitől két keresztnevet is kapott: Györgyi Zita lett, de négyéves korában ezt megváltoztatták Bernadettre.

„Ennek az volt az oka, hogy édesapám viccesen Bernátnak szólította anyukámat valamiért, engem pedig kis Bernátnak hívtak, arra nem is hallgattam, hogy Györgyi. Édesapám egyik operaénekes kollégájának felesége javasolta: egyszerűbb lenne, ha Bernadettre változtatnák a nevem” – emlékezett vissza névadásának történetére a Jászai Mari-díjas színművész.

A teljes adás megtekinthető a Médiaklikk Névjegyek aloldalán, amelyen elérhetők a korábbi epizódok is.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán, és változó időpontokban az M5 kulturális csatornán.

Kiemelt kép: Gregor Bernadett a Duna Televízió Névjegyek című műsorában, 2024-ben (fotó: MTVA)

Ajánljuk még