Időjárás

Érkezik a vihar! Jól indul a nap, aztán jön a fordulat

Tizenöt éves lányt vádol az ügyészség újszülöttje megölésével

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megölte újszülött gyermekét egy 15 éves lány idén januárban Pécsett, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatott a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

Azt írták: a középiskolában tanuló és kollégiumban lakó lány korábbi párkapcsolatából lett terhes, állapotát azonban eltitkolta a környezete elől. A vádlott 2024 január végén a kollégium mosdójában, egy WC-csészében hozta világra gyermekét, majd a WC-t lehúzta és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a kagylóban – tették hozzá.

Az ügyészség kitért rá, hogy a lány a szülés miatt erősen vérzett, ezért szólt a szobatársának, aki értesítette az egyik nevelőt, ő hívta ki a mentőket, de az orvos már csak az újszülött halálát tudta megállapítani.

Kapcsolódó tartalom

A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására – mutatott rá a vádhatóság.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még