Baleset

Frontálisan ütközött két autó, lezárták a főutat

Hámozókéssel vetett véget a vitának a budapesti házaspár

| Szerző: hirado.hu
A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy házaspárral szemben, mert szóváltást és ütésváltást követően a feleség a férj biztatására megszúrta az alagsorban a társasházuk egyik lakóját.

A vádirat szerint a 24 éves nő és a 26 éves férfi 2022 októberében költöztek bérlőként egy budapesti társasház alagsorának tárolóhelyiségéből átalakított lakásba, és nem sokkal később már haragos viszonyba kerültek egy, a házban régóta élő lakóval, a későbbi sértettel.

Forrás: Ügyészség

A házaspár 2022 decemberében, a lakásukban marihuánát fogyasztott. Amikor meghallották, hogy a sértett az alagsorban más lakókkal beszélget és emelt hangon szidalmazza őket, a

lakásból kirontottak és felelősségre vonták, majd több alkalommal ököllel megütötték, közben megöléssel fenyegették a férfit.

A sértett a támadást viszonozni próbálta, de a túlerővel szemben alul maradt. Ekkor az eset egyik szemtanúja a felek közé állt és a házaspárt visszaparancsolta a lakásukba, a távozása után azonban a vádlottak a lakásukból ismét kijöttek és az újra kialakuló dulakodás során a férj odaszólt a feleségnek, hogy hozzon egy kést.

Kapcsolódó tartalom

Ekkor a nő visszament a lakásuk konyhájába, onnan

magához vett egy hámozókést és azt a lépcsőház alagsorában, hátulról, nagy erővel a férjével dulakodó sértett hátába szúrta.

Ezután a pár elmenekült a társasházból, míg a közvetlen életveszélyes állapotba kerülő sértett a lépcsőházban maradt, hozzá a lakók hívtak mentőt és ezzel megmentették a megszúrt férfi életét.

Forrás: Ügyészség

A főügyészség a vádiratban a házaspár jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló női tagját emberölés bűntettének kísérletével, míg a férjet e bűncselekményre való felbujtással vádolja és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A rendőrség a vádlottakkal szemben a kábítószer birtoklása miatt indított eljárást elkülönítette.

Forrás: Ügyészség

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu

Ajánljuk még